Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Дмитро Штикало: наші перемоги — заслуга команди, тренера та президента клубу

Львів’яни здобули чимало нагород на змаганнях, що відбулися у Києві.

Цього вікенду в Києві відбулися змагання Чемпіонату України серед дорослих, молоді, юнаків та юніорів з веслування на човнах «дракон». Серед учасників змагань з драгонботу найбільший медальний здобуток у представників Львівщини. Про успіхи львівських веслувальників розповів Дмитро Штикало, веслувальник "Отаманів" у категорії майстри 40+.

Чи масштабними були змагання, що відбулися у Києві?

Це – змагання всеукраїнського рівня, найбільші та найбільш масштабні за увесь рік. Одночасно відбувався як чемпіонат, так і Кубок України. Окрім, назви, змагання відрізнялися й класом човнів. У чемпіонаті змагалися екіпажі з десяти людей, кубок виборювали у човнах-двадцятках.

Наскільки чисельним було представництво Львівщини?

Ми були представлені основною командою, що змагалася у категорії прем’єри, юніорами, чий вік не перевищує 18 років та майстри категорії 40+.

Скільки медалей здобули львів’яни на чемпіонаті України?

Однаковий здобуток, по 9 золотих медалей, у прем’єрів та юніорів. Така ж кількість нагород у спортсменів у категорії майстри 40+, щоправда, вони різного ґатунку: дві золотих медалі, п’ять срібних та дві бронзові. На сайті, а також у соцмережах: фейсбуці та інстаграмі Федерації драгонботу України є інформація про наш ще один трофей. Мова йде про Кубок України. Цього року він відправився до Львова разом з нами. Такий результат став можливим завдяки зусиллям головного тренера Романа Бундза та президента клубу "Отаман" Андрія Маслюка.

Як вам рівень організації змагань?

Минулого року у столиці України відбувався чемпіонат світу. Наступного року, як все буде добре, тут планують провести чемпіонат Європи, тож питань до організації немає. Цього року, до речі, чемпіонат світу мав відбутися у Франції, десь у цих числах, але його скасували, як і чемпіонат світу, що мав відбутися в Індії.

Довідково

Дракон або драгонбот — велике 20-місне каное, з головою дракона і хвостом. Попереду сидить барабанщик, який б'є у великий барабан, задаючи ритм веслярам. Двадцять веслярів сидять по десять з кожного боку. На кормі перебуває керманич. Офіційні змагання проводяться тільки на 10-місних і 20-місцевих човнах на дистанціях 200, 500, 1000  і 2000 метрів в чоловічому, жіночому і змішаному (мікст) класах.

Драгонбот – вид спорту, який неодноразово прославляв та прославляє Україну на різних світових та європейських стартах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ