Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ім’я нового голови Львівської ОДА буде названо наступного тижня, - М.Кміть

Як повідомило Гал-інфо джерело в Партії регіонів, у понеділок, 15 березня, мав би з'явитися указ про призначення нового голови Львівської ОДА. При цьому джерело відмовилося назвати прізвище. Водночас чинний голова Львівської ОДА Микола Кміть спрогнозував, що ім’я його спадкоємця буде названо наступного тижня.

На запитання, чи це Петро Писарчук, була відповідь, що тривають консультації і називати прізвища поки що рано.   

З цього приводу «Гал-інфо» звернулося за коментарем до чинного голови Львівської ОДА Микола Кметя. «Мені ніхто не пропонував залишатися на посаді голови Львівської ОДА. Думаю. Питання про призначення нового губернатора, чи збереження на своїй посаді чинного, буде вирішуватися наступного тижня.

  

На запитання, чи готовий Микола Кміть працювати при Президентові Віктору Януковичу та Прем’єр-міністрові Миколі Азарову, губернатор відповів, що це залежить від того, яку кадрову політику щодо Львівщини проводитиме нова влада, від її ставлення до області. Партійність нових керівників держави, за словами Миколи Кметя, не має для нього особливо значення, оскільки сам безпартійний.    

 

Депутат Львівської обласної ради, екс-заступник голови виборчого штабу Віктора Януковича у Львівській обласній раді Леонід Мельник, якого також називали серед претендентів, заявив Гал-інфо, що йому  не пропонували посаду губернатора Львівської області.

 

За його словами, питання про його роботу у Львівській ОДА на посаді губернатора, чи іншій, не стоїть. Стати губернатором, на думку Леоніда Мельника, пасувало б екс-голові виборчого штабу Віктора Януковича у Львівській Петру Писарчуку. Як зазначив Леонід Мельник, якщо йому надійде пропозиція працювати у Львівській ОДА, він її розгляне.

 

Інший кандидат на посаду голови Львівської ОДА Олександр Сендега не захотів зізнатися, чи не його прізвище зазначено в указі Президента України про призначення голови Львівської ОДА, мовляв, поживемо, побачимо.

 

Разом з тим Олександр Сендега повідомив, що з ним вели розмови щодо перспективи обійняти цю посаду.

 

Гал-інфо також звернулося за коментарем до найімовірнішого кандидата - до народного депутата, голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук. Він повідомив, що не отримував пропозицій очолити Львівську ОДА. У відповідь на запитання Гал-інфо він однозначно відповів «ні».

 

За словами Петра Писарчука, він не знає, коли буде підписано указ про призначення голови Львівської ОДА, і чи буде в цьому указі його прізвище. «Давайте не будемо гадати наперед. Це право президента і уряду призначати голів ОДА», – сказав він.  

Воднораз за словами депутата, якби Президент призначив його на цю посаду, він був би готовий працювати.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ