Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Культура паркування у Львові є дуже низькою, - ЛКП «Львівавтодор»

Фото Марія Шевців, Гал-інфо.
Фото Марія Шевців, Гал-інфо.
Фото Марія Шевців, Гал-інфо.
Фото Марія Шевців, Гал-інфо.
Фото Марія Шевців, Гал-інфо.
Фото Марія Шевців, Гал-інфо.
Фото Марія Шевців, Гал-інфо.
Фото Марія Шевців, Гал-інфо.
Фото Марія Шевців, Гал-інфо.
Фото Марія Шевців, Гал-інфо.
1/5
З початку 2017 року Управління патрульної поліції Львова склало 2700 протоколів за неправильне паркування автомобілів. Ще 184 транспортні засоби були евакуйовані на штрафний майданчик. Про це сьогодні, 22 червня, під час брифінгу повідомив Андрій Богуш, заступник начальника Управління патрульної поліції Львова, передає кореспондент Гал-інфо.

За словами представника Патрульної поліції, процес евакуації неправильно припаркованого автомобіля зараз є доволі складним, оскільки громадяни відмовляються свідчити про порушення, а без двох письмових пояснень евакуація є неможливою. У зв’язку з цим, патрульні звертаються до громадян із проханням сприяти поліціантам у засвідченні факту порушення правил паркування.

Серед найчастіших порушень ПДР щодо паркування транспортних засобів є паркування на місцях для інвалідів. Про це журналістам Гал-інфо розповів Сергій Париляк, начальник відділу паркування ЛКП «Львівавтодор». За його словами, підприємство контролює 375 платних паркувальних місць, 10% з яких призначені для людей із особливими потребами. З початку року працівники ЛКП склали близько 200 протоколів, які стосувались паркування на місцях для інвалідів. «Всі місця для інвалідів зайняті не інвалідами», - наголосив Сергій Париляк.

На думку посадовця, причиною того, що водії ігнорують правила паркування у Львові, є заплутана і бюрократична схема накладання штрафу. Станом на зараз, штраф за неправильно припаркований автомобіль становить 255 гривень. Сергій Париляк вважає, що недостатньо просто підняти суму оплати за порушення. Необхідно перш за все встановити чітку і прозору схему накладання штрафу, яка змусила б порушника оплатити цей штраф.

Мова йде про узаконення фото та відеозйомки порушення ПДР, про спрощення процедури евакуації неправильно припаркованого автомобіля, про надання працівникам Патрульної поліції, а також спеціальним контролерам повноважень накладати штраф на власника неправильно припаркованого ТЗ без його присутності тощо. Аби запровадити всі ці зміни до законодавства, ще наприкінці 2016 року було  створено спеціальний законопроект № 5364, який передбачає реформування сфери паркування транспортних засобів. Варто зазначити, що на початку червня 2017 року цей проект змін до закону вже був прийнятий у першому читанні.

Серед інших частих порушень – несплата за послуги паркування. За словами інженера відділу паркування ЛКП «Львівавтодор» Івана Рибака, зараз службовці підприємства виписують спеціальне попередження про те, що на водія накладуть штраф, якщо він не заплатить за платне паркування впродовж 2 днів. За один робочий день працівники виписують понад 80 таких попереджень, і лише близько 60% водіїв відгукуються і оплачують послуги паркування. Найбільше проблем із платним паркуванням у Львові виникає на проспекті Шевченка, зазначив Іван Рибак.

Через водіїв, які припарковують свій автомобіль у неналежному місці, особливо страждає міський електричний транспорт. Лише впродовж травня 2017 року сталось 53 випадки неправильного паркування автівок, що спричинило 35 годин затримки в роботі міського електротранспорту, зокрема трамваїв. Про це журналістам розповів начальник відділу зв’язків з громадськістю ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар.

За його словами, зараз це комунальне підприємство працює над створенням можливості подання позову до суду на порушників правил паркування, які залишили своє авто в неналежному місці, спричинили затримку руху електротранспорту і нанесли певні збитки підприємству. Як наголосив Іван Бондар, для того, аби підготувати такий позов, поліція повинна зафіксувати факт порушення ПДР. Окрім цього, «Львівелектротранс» повинен підрахувати скільки коштує одна година простою однієї одиниці транспорту, що належить підприємству. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ