Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

​Модернізація влади як шлях до європейської Львівщини

5 років тому було перерізано святкову стрічку до європейських стандартів життя. Але ці стандарти не прийшли у життя кожної людини чимось простим і зрозумілим.

Попередня влада захопившись стратегічними питаннями, не змогла, або не встигла знайти шлях, як простими і зрозумілими процесами і процедурами перекласти європейську мету, ціль, орієнтир з біл-бордів на реалії політичного, економічного та суспільного життя кожної людини в Україні і, зокрема, на Львівщині.

5 років тупцювання на місці

Сьогодні ми маємо погоджений та відстояний суспільством європейський вибір суспільного життя в якості все тих же ІДЕЇ та МРІЇ, але не маємо його у звичайній буденності, у вигляді чітких цілей, правил, стандартів та процедур, що роблять цей європейський вибір реальністю життя простої людини. 

Та ні, - стандарти нам попередня влада показала через «безвіз». Тобто за свої гроші ми можемо поїхати до Європи і подивитися, як добре живуть європейці. Проте, як все це зробити в Україна, у нашому повсякденному житті, - ці питання остались без відповіді. 

Ті  ж люди, які не наповнили реальним змістом нашу європейську інтеграцію, сьогодні вивісивши на свої стяги прапори ЄС та назвавшись європейськими, продовжують прикриватись старими лозунгами. А що конкретно Ви зробили за 5 років перебування при владі? 

Ні ми, звичайно, дякуємо Петру Порошенку, за закріплення незворотності курсу на вступ до ЄС. Ми, дякуємо і шануємо вклад ВО «Свобода» за збереження «генетичного коду українця» від вірусу русифікації. Ми дякуємо Андрію Садовому і партії «Самопоміч» за спроби наблизити нас до Європи. Але є маленьке але, -  у всіх вас був шанс зробити Європу в Україні на рівні країни, області, міста. 

Чому був змарнований шанс? 

Мабуть тому, що за багато років «кардинальних» змін влада втратила можливості просто, легко і доступно пояснити своїм громадянам ЩО, ЯК і КОЛИ вона робить і, власне, ХТО за це несе персональну відповідальність.

Тобто, на словах рухаючи суспільство у європейському напрямку сама державна і місцева влада не були налаштовані на роботу як європейський механізм, а працювали як рудимент пострадянської епохи.  Ну не може стара радянська «копійка» відповідати стандартам Євро 5! Треба спочатку модернізувати авто, а потім рухатись.

Що з цим робити?

Виходячи з цього, влада, яка покликана рухати життя громадян до європейських стандартів, має саму систему своєї роботи привести до європейських стандартів. Така амбітна мета вимагає нових рішень. А нові рішення можуть дати тільки нові люди, які позбавлені «совєтського наслєдія». Саме зміна системи роботи влади має стати тим фундаментом, на якому й буде побудована європейська Україна.

Зараз потрібна тотальна модернізація України. І Львівщина, яка завжди була локомотивом змін в країні, українським П’ємонтом має знову показати приклад. Настав час дати зрозуміти ХТО візьме, все ж таки, відповідальність за її введення в життя не у вигляді політичних гасел, а у вигляді реальних позитивних змін для простих мешканців. 

Така команда є. Рік тому ми разом зробили свідомий вибір і отримали нового Президента і нових народних обранців.  Півроку тому в Львівську ОДА також прийшла нова команда, яка обрала курс на модернізацію влади. 

Проаналізувавши ситуацію, новий очільник ОДА Максим Козицький зрозумів, що такі можливості дає сертифікації діяльності ЛОДА за стандартами ДСТУ ISO 9001:2015. Простою мовою, - це запровадження європейським стандартів надання послуг населенню, яке має бути підтверджене незалежними європейськими інституціями.  І це буде перший реальний, а не бутафорський крок на шляху до побудови європейської Львівщини.

Політолог, Володимир Шамовець

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ