Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ми — забудовники нової хвилі, - засновник будівельної компанії bauhausen Віктор Куксхаузен

Кожен, хто проїжджав вулицею Карла Мікльоша (та, якою від “Арени Львів” можна дістатися до Стрийської) - бачив нове будівництво через дорогу від стадіону.

Це - житловий комплекс “Парк Арена”, амбітний проект молодої німецько-української будівельної компанії bauhausen. Попри холод і негоду тут працюють будівельники, поверх за поверхом росте будівля. 

Засновник компанії - бізнесмен з Німеччини Victor Kukshausen, який сьогодні мешкає у Львові. Він, схоже, не схильний демонструвати зайву скромність: каже, що “Парк Арена” уже сьогодні міняє тренди на будівельному ринку Львова, а свою компанію називає “забудовником нової хвилі”.

Вікторе, серед наших читачів точно є ті, хто планує купувати собі нове житло у Львові. Що можете розповісти їм про “Парк Арену”?     

- Знаєте, про “Парк Арену” я можу говорити дуже довго і детально... І це щиро: я справді вважаю цей проект знаковим для Львова. Ми вклали в нього не лише знання і матеріальні ресурси, а й - вибачте за певний пафос - частинку душі.

Але, відповідаючи на ваше запитання, скажу: краще один раз побачити, ніж сто разів     почути. Тому, усіх, хто думає купувати нове житло, запрошую до нас на Стрийську. Побачите крутий парк зі ставками поряд з будинком. Оціните розміри прибудинкової     території. Оглянетесь навколо, оціните район. Вивчите документи. Поспілкуєтеся зі спеціалістами. І зрозумієте, чому ж ми називаємо себе “забудовниками нової     хвилі”.     

Victor Kukshausen

Я точно знаю, що тоді ви оціните наш проект. Принаймні поки що байдужим від нас ніхто ще не виходив. :)

Тим більше, у нас наразі діє акція: при потребі ми в межах 10 кілометрів оплачуємо таксі кожному, хто захоче приїхати до нас, аби ближче познайомитися з “Парк Ареною”.     

Оплачуєте таксі? Крута ідея! І що - таким чином на таксі до вас можна приїздити будь коли? Чи є обмеження?

- Ні, обмежень нема. Скажу більше: ми прийняли рішення скласти графік роботи відділу продаж “Парк Арени” таким чином, аби працювати без вихідних. Адже багатьом людям проблемно у робочий час приїхати до нас і без поспіху оглянути будівництво, вивчити документи чи поставити усі необхідні питання. І багато наших клієнтів просять прийняти їх у вихідний день.     

Звісно, ми врахували ці прохання.

Ми бачили, навіть у холодну пору у вас не припиняється будівництво. На якому воно етапі зараз? 

Наразі ми закінчуємо монолітну конструкцію першої черги. Готуємо до пуску другу     чергу. Усі дозвільні документи на другу чергу виготовлені і в належному порядку затверджені. Коли почнуть фундаментні роботи другої черги - на першій стартує зведення стін і міжкімнатних перегородок. Усе по плану.

Коли здасте в експлуатацію першу чергу?

- Згідно з планом: до кінця 2020 року. З того моменту власники зможуть починати робити ремонти і вселятися.

Вікторе, ви називаєте свою компанію “забудовниками нової хвилі”. Звучить претензійно, але не зовсім зрозуміло. У чому ця ваша “новість”?

- У тому, як ми оцінюємо свій продукт. І у тому, як хочемо, аби цей продукт оцінювали наші клієнти....

Поясню. В Україні люди досі ДУЖЕ бояться, що будинок можуть не добудувати. Цей страх настільки великий, що породив великий, всеохоплюючий міф. Він звучить так: “треба купувати квартиру тільки в того забудовника, який уже має здані і заселені будинки”.     

bauhausen

А хіба це не так?

- Ні! І питання не тільки в тому, що цим самим людина обмежує коло пошуків і, можливо, позбавляє себе можливості купити щось справді круте. Питання в тому, що часто     люди не ставлять наступного питання: “ок, забудовник має здані будинки. А якої вони якості? Чи влаштовує мене ця якість? Чи не буду я шкодувати через 5-10 років?“

От якраз у тому, аби створити житло, яке можна назвати не просто “зданим”, а по-справжньому якісним, сучасним, актуальним на десятиліття вперед — і є наша місія.

Добре. Але давайте повернемося до того, що ви назвали міфом. Як ще можна зрозуміти, що забудовник надійний, якщо не по його раніше зданих проектах? 

- Передусім, треба розібратися, звідки у забудовника гроші. Чи має він певний стабілізаційний фонд на випадок, якщо грошей, принесених     покупцями, не вистачатиме. Чи відомо, хто засновники цього підприємства. Чи реально поспілкуватися з ними? (Саме з засновниками, тобто з тими, хто несе особисту відповідальність за будівництво, а не з найманими працівниками) Відповіді     на усі ці питання набагато промовистіше скажуть кожному про ризик того, що будинок може бути не зданий.

Прийдіть до забудовника на офіс. Попросіть документи. Поставте безліч питань. І тільки тоді робіть висновки.

Ок, кількість зданих будинків — не показник крутого житла, згоден. А що тоді є таким показником, на вашу думку?  

- Я не ручаюся, що висловлю думку усіх 100% покупців, бо ж у кожного поняття “ідеальне житло” може бути іншим. Скажу про себе. Про те житло, яке я вважаю сучасним і якісним.

Отож, це житло у малозаселеному районі — вікна квартири не дивляться у стіну сусіднього будинку. У вікні - простір, горизонт і краєвиди.

Біля будинку - достатньо прибудинкової території, мешканці можуть вийти і відпочити на свіжому повітрі, серед зелені. Дерев і кущів - багато. Двір не заставлений машинами. 

Поряд - магазини, кафе і торгові центри.     

Що ж до самої квартири, то вона - само собою - з рівними стінами, якісними комунікаціями, добре утеплена. Тут серйозно подбали про те, аби мешканці не платили усі гроші за комуналку. Тобто добротні вікна і двері, якісний котел, добре утеплені стіни.     

Передбачаючи ваше наступне питання, скажу: так, саме такою є наша “Парк Арена”.     

bauhausen

Змальовуючи вашу ідеальну картину, ви згадали про магазини, кафе і торгові центри. У “Парк Арені” теж будуть торгові центри?

- Ні в якому разі. Так, перший поверх “Парк Арени” ми відводимо під комерційну     нерухомість. Але тут будуть тільки невеликі заклади: продуктові магазинчики, затишні кафе, навчальні студії тощо. Тобто те, що необхідне мешканцям, але не створює хаосу, шуму, не псує комфорт.

До речі, ми уже ведемо переговори з представниками бізнесу щодо оренди площ на першому поверсі. Користуючись нагодою, запрошую до співпраці, якщо маєте що запропонувати “Парк Арені”.          

А торгових центрів і за 5 хвилин їзди від “Парк Арени” не бракує, он один King Cross Leopolis на Стрийській чого вартує!

Насамкінець - ще раз про “міфи”. Якщо це “міфи” - з ними треба боротися, правда? Як ви це робите?

- Найкраще переконувати людей, показуючи реальну роботу. І нам це вдається. Якщо перші наші клієнти ставили питання про те,     “де про вас можна прочитати”, то тепер люди, які приходять у офіс, запитують про те, чи буде риба у ставках нашого парку, скільки заїдів матиме підземний паркінг чи наскільки великим буде наш вантажний ліфт...

Люди уже знають, що можна і треба шукати реально якісне житло. Що сьогодні у Львові реально збудувати ультрасучасний житловий комплекс - не гірший, ніж у Західній Європі. Ми раді, що компанії bauhausen вдається потроху задавати цю моду, змінювати тренди, а значить - і робити майбутнє Львова кращим!

Розмовляв Юрій Ричук

Реклама

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ