Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Сколівщині презентували проект щодо покращення безпеки громадян у Карпатському регіоні

На Сколівщині презентували проект щодо покращення безпеки громадян у Карпатському регіоні

1 грудні в селі Плав’я Сколівського району відбулась прес-конференція про підвищення рівня безпеки у карпатському регіоні шляхом зміцнення спроможності регіональних служб пожежної охорони та надзвичайних ситуацій. На ній презентували проект “Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні”.

Цей проект є результатом транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 та реалізується за фінансової підтримки Європейського союзу. 

За словами Галини Литвин, виконавчого директора Асоціації "Єврорегіон Карпати-Україна", основна мета проекту, який реалізуватиметься 2 роки – покращення стану безпеки в Карпатах та забезпечення матеріально-технічної бази управлінь ДСНС Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей шляхом оновлення автопарку. 

"Ми дуже тішимось, що нашу ідею підтримали у Європейському Союзі. Хочемо вивести роботу та реакцію відповідних служб на надзвичайні ситуації та катастрофи в Карпатах до європейських стандартів", - зазначила Галина Литвин

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зізнався, що йому дуже приємно звітувати про те, що проект стартував.

"Ми розраховуємо що результатом буде не тільки інфраструктура для ДСНС, яка буде придбана коштом ЄС, а й постійна інтеграція надзвичайників з областей із надзвичайниками Польщі. Я дуже радий, що головним бенефіціаром проекту є Україна. Це один із наших найбільших проектів і, надіюсь, ми його гідно реалізуємо", - розповів чиновник.

За 5 років підрозділами ДСНС здійснено 17 тис. виїздів у Карпати, врятовано понад 3 000 людей. Таку статистику на прес-конференції навів в.о. начальника головного управління ДСНС України у Львівській області Іван Дідух. Він розповів, що Карпатський регіон має свою специфіку – це рельєф, техногенні і пожежні навантаження.

"Сьогодні привабливість Українських Карпат та, відповідно, туристичний наплив говорять про те, ми повинні модернізувати свої технічні засоби для надання необхідної допомоги в разі виникнення надзвичайної ситуації. Цей проект є допоможе нам скоординувати дії між службами надзвичайних ситуації Львівщини, Івано-Франківщини та Закарпаття. На Львівську область виділено 700 000 тис., на які планується закупити 8 спеціальних  пожежно-рятувальних автомобілів", - зазначив Іван Дідух.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ