Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Рейтинг "Свободи" у Львові похитнувся

Рейтинг О.Тягнибока за останні два місяці погіршився з 17 до 13%. Незначно зменшилась і підтримка Свободи на виборах до Верховної Ради – з 27 до 24%. За останніми показниками Свобода наблизилась до позицій, які посідала в середині минулого року. Про це свідчать дані соцдослідження СГ "Рейтинг".

Зокрема, "Рейтинг" повідомив: "Згідно з результатами дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», станом на травень 2011 рівень політичної активності львів’ян залишається на відносно високому рівні: 43% точно взяли би участь у парламентських виборах і 49% - у президентських, якби вони відбувались наступної неділі. Ще близько 30% скоріше взяли би участь у виборах, ніж ні.

Найвищий рівень мобілізації серед виборців Свободи, Фронту змін та Батьківщини.

Якби вибори до Верховної Ради відбувались наступної неділі, 23,7% львів’ян підтримали б Свободу (дані приведені серед тих, хто має намір взяти участь у виборах).

Батьківщину підтримали б 19,7% виборців, Фронт змін – 15,8%, Громадянську позицію – 4,9%, Нашу Україну – 4,8%, Сильну Україну – 4,4%, Партію регіонів – 3,2%, УДАР – 2,5%, Європейську партію – 1,9%. Решту партій підтримали б 8% виборців. Не підтримали б жодну партію 6,3% виборців, не визначились – 4,9%.

Якби президентські вибори відбувались наступної неділі, 20,4% львів’ян проголосували б за Ю.Тимошенко (дані приведені серед тих, хто має намір взяти участь у виборах).

А.Яценюка підтримали б 18,6% виборців, О.Тягнибока – 12,9%, В.Кличка – 8%, А.Гриценка – 7,2%, В.Ющенка – 5,1%, С.Тігіпка – 4,9%, В.Януковича – 2,7%, Інших кандидатів підтримали б 7%. Не підтримали б жодного кандидата близько 5% виборців, не визначились – 7%.

Серед політиків національного рівня найвищим рівнем довіри у місті користується А.Яценюк. За останні два місяці рівень довіри до лідера Фронту змін покращився з 48 до 54%.

Половина львів’ян (51%) довіряє В.Кличку і лише 30% не довіряють політику. З березня рівень довіри до лідера УДАРу покращився з 43 до 51%.

Дещо зріс рівень довіри і до А.Гриценка: з 38% у березні до 40% у травні. Порівняно з вереснем минулого року А.Гриценку довіряють майже вдвічі більше львів’ян (з 23 до 40%). Не довіряють лідеру Громадянської позиції 39%.

О.Тягнибоку довіряють 47% львів’ян, не довіряють – 41%. За останні три місяці рівень довіри до лідера Свободи погіршився з 51 до 47%, а недовіри виріс з 35 до 40%.

Рівень довіри до Ю.Тимошенко з березня (31%) виріс і стабілізувався на позначці, яка фіксувалась у лютому 2011 та вересні 2010 (35%).

Після рекордного падіння рівня довіри до В.Ющенка у березні (до 18%), у травні він стабілізувався на позначці, яка фіксувалась у лютому 2011 та вересні 2010 (22%).

Рівень довіри до В.Януковича продовжує погіршуватися: лише 8% довіряють главі держави, з яких лише 1% – довіряють повністю (у березні було 3%). Не довіряють В.Януковичу 86% львів’ян.

С.Тігіпку довіряють 19% львів’ян, не довіряють – 61%.

Тенденції.

• Як і у березні, так і у травні Ю.Тимошенко продовжує очолювати рейтинг політиків на посаду Президента у Львові. Рейтинг Батьківщини зріс за два місяці з 18 до 20%.

• Рейтинг А.Яценюка (близько 19%), як і рейтинг Фронту змін (близько 15%) залишаються стабільними протягом усього 2011 року.

• Рейтинг О.Тягнибока за останні два місяці погіршився з 17 до 13%. Незначно зменшилась і підтримка Свободи на виборах до Верховної Ради – з 27 до 24%. За останніми показниками Свобода наблизилась до позицій, які посыдала в середині минулого року.

• Незважаючи на те, що рівень підтримки партії УДАР залишається відносно стабільним протягом останніх півроку (3-4%), рейтинг В.Кличка за останні два місяці зріс майже вдвічі – до рекордних 8%. Можна припустити, що різкий ріст підтримки В.Кличка «блокує» вихід на перше місце у президентському рейтингу А.Яценюка, оскільки саме лідер Фронту змін очолює наразі рейтинг довіри.

• Подальший прогрес демонструє А.Гриценко, рейтинг якого динамічно зростає: у травні політика готові підтримати на виборах 7% львів’ян (півроку назад 3%), Громадянську позицію – 5% (півроку назад 2%).

• Після рекордного падіння у березні (до 2%) повернула свої позиції Наша Україна до рівня 5%, а от рейтинги Партії регіонів і В.Януковича погіршились до рекордних 3%.

Серед місцевих політиків найбільше довіряють А.Садовому – 57%. Не довіряють міському голові 34%. Рівень довіри до міського голови залишається стабільним протягом останніх півроку.

П.Писарчуку довіряють 27% львів’ян, не довіряють – 54%. Від грудня минулого року рівень довіри до П.Писарчука покращився з 24 до 27%, недовіри зменшився з 56 до 54%.

О.Панькевичу довіряють 20%, не довіряють – 27%. Порівняно з груднем минулого року рівень довіри до Голови обласної ради виріс майже вдвічі (з 11 до 20%). Кількість опитаних, які не знають такого політика за аналогічний період зменшилась з 35 до 21%.

М.Цимбалюку довіряють 17%, не довіряють – 45%. Порівняно з березнем рівень довіри до Голови обласної адміністрації практично не змінився, разом з тим рівень недовіри виріс у 1,5 рази – з 30 до 45%. Кількість опитаних, які не знають такого політика за аналогічний період зменшилась з 17 до 7%.

В.Павлюку довіряють 12%, не довіряють – 22%. Порівняно з груднем минулого року рівень довіри до Секретаря міської ради покращився з 8 до 12%. Поряд з тим майже половина львів’ян взагалі не знають такого політика і цей показник за останні півроку не покращився.

Якби вибори міського голови Львова відбувались наступної неділі, 52,2% львів’ян підтримали б А.Садового (дані приведені серед тих, хто має намір взяти участь у виборах).

П.Писарчука підтримали б 13,5% виборців, В.Гірняка – 4,6%, Ю.Михальчишина – 3,1%, Інших кандидатів підтримали б близько 12% виборців. Не підтримали б жодного кандидата 4,5% виборців, не визначились – 9,4%.

Найбільше за останні два місяці виріс рейтинг чинного міського голови А.Садового: з 47 до 52%, а також його основного конкурента на попередніх виборах П.Писарчука: з 12 до 14%".

Довідка. 

Аудиторія дослідження: населення міста Львова віком від 18 років і старші

Вибіркова сукупність: 800 респондентів

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)

Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,8%, для значень близьких до 30% - не більше 2,4%, для значень близьких до 10% - не більше 1,7%

Терміни проведення дослідження: 19 – 26 травня 2011р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ