Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові близько півсотні пікетувальників вимагали покаяння від поляків

Кілька десятків активістів ВО «Свобода» зібралися біля приміщення Генерального консульства Республіки Польща задовго до визначеного часу. Вони поволі розгортали партійну символіку і роздавали прес-релізи. Згодом до них долучилися ще кільканадцять «свободівців», здебільшого, пенсійного віку. Не усі вони знали мету свого перебування тут, не кажучи вже про людей , які проходили , чи проїжджали мимо генконсульства

 

«Як, Т и не знаєш, чого ми тут? Ющенко дав Степану Б андері – героя України». «Знаю!—і шо». «А  поляки – проти!, будемо вимагати , аби вони покаялися!». Такий діалог відбувся біля входу в будинок між поінформованим і не надто  пікетувальниками.

 

Загалом же близько півсотні небайдужих відгукнулися на заклик ВО «Свобода» (значно менше , аніж щодня у цю дипломатичну установу приходить за візами!), аби  вимагати від Польщі припинити нагнітання антиукраїнської істерії. Вони тримали в руках партійну символіку ВО «Свобода» і плакати з написами: «Бандера --наш герой», «Польща, покайся!», «Армія крайова – бандити». Ці ж гасла вони кілька разів проскандували.

 

Один з організаторів пікетування -- голова ЛМО ВО «Свобода» Іван Гринда, наголосив, що подібні акції відбуваються усюди , де є представництва «Свободи», а у Львові вони вимагають від польської сторони припинити істерію довкола визнання Степана Бандери героєм України., бо це, за його словами, є втручання у внутрішні справи незалежної держави. Також «свободівці» вимагають скасувати постанову Сейму від липня 2009 року, у якій вояків УПА названо винними за етнічні чистки поляків на Волині. І засудити злочини польських збройних формувань , зокрема , Армії Крайової проти українців.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ