Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Тягнибока озвучили умови підтримки Тимошенко

Політрада Всеукраїнського об'єднання "Свобода" 24 січня оприлюднила заяву, в якій вимагає від кандидата в президенти Юлії Тимошенко довести, що вона має право "розраховувати на підтримку патріотичних українців".

У своїй заяві політрада ВО "Свобода" відзначає, що в другому турі за посаду глави держави будуть боротися "лояльні до Кремля кандидати". "Цей невтішний підсумок президентства Віктора Ющенко поставив патріотичних українців перед проблемою: проголосувати проти всіх або не прийти голосувати, чи все-таки віддати свій голос за "менше зло", - заявляють в об'єднанні.

"Свобода", лідером якої є кандидат у президенти Олег Тягнибок, підкреслює, що "ні за яких обставин не буде підтримувати висуванця Партії регіонів Віктора Януковича", але зазначає, що "не все так однозначно з Юлією Тимошенко як кандидаткою "меншого зла".

"По-перше, історія свідчить, що кожне, навіть найменше зло обов'язково стає великим, особливо після приходу до влади. По-друге, Юлія Тимошенко причетна до занадто великої кількості антиукраїнських дій", - заявляє політрада ВО.

У зв'язку з цим "Свобода" закликає кандидата в президенти Юлію Тимошенко до другого туру голосування оприлюднити тексти підписаних в січні 2009 року газових угод з Москвою з усіма додатками, щоб наочно довести, що в них немає шкоди українським національним інтересам.

Крім того, "Свобода" закликала Юлію Тимошенко "відмовитися від послуг" Комуністичної партії і негайно звільнити з посад голову Державного комітету архівів Ольгу Гінзбург, голову Державного комітету лісового господарства Миколу Тимошенка, заступника міністра охорони здоров'я Валерія Бідного, заступника міністра МВС Василя Мармазова, заступника міністра юстиції Володимира Богатиря, заступника міністра молоді та спорту Юрія Сизоненка, заступника голови Державної податкової адміністрації Олега Матвєєва, заступника міністра транспорту Михайла Чубая та інших ставлеників КПУ в уряді.

По-третє, ВО "Свобода" вимагає покарати депутатів і чиновників, які захищали колишнього народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко, "мисливця на людей" Лозинського і пропонували відзначити його державними нагородами (Яворівського та інших).

Об'єднання також наполягає на тому, щоб були покарані народні депутати фракції БЮТ, які проголосували за святкування на державному рівні 90-річчя комсомолу України, так само як і депутати Одеської міської ради від БЮТ, які проголосували за встановлення пам'ятника російській імператриці Катерині II.

При цьому "Свобода" вимагає від Тимошенко озвучити офіційну позицію щодо визнання ОУН-УПА борцями за державну незалежність України і гарантувати, що не будуть скасовані укази про присвоєння звання "Герой України" Роману Шухевичу та Степану Бандері, передають Подробности.

Фото sevastopol.su

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ