Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Як Путін використовує Савченко у війні на Донбасі

Нагнітання істерії в українському суспільстві та погроми російських консульств – це технологія російського президента Володимира Путіна. Про це сьогодні, 9 березня, в коментарі Гал-інфо розповів політолог Володимир Цибулько.
Фото - www.svoboda.org.

За його словами, це спроба Путіна перевести м’яч на українське поле.

«Це нагнітання з боку Путіна, яке покликане перекласти відповідальність на українську сторону і вказати на те, що мовляв, українська влада нічого не робить для порятунку Надії Савченко», - сказав він.

Загострюючи ситуацію навколо суду над українською бранкою Надією Савченко, на думку політолога, Путін намагається висунути на перший план української політики Юлію Тимошенко.

«У Путіна є свій сценарій. Уся ця істерія з точки зору здорового глузду, покликана посилити позиції Тимошенко. Це спроба перевести гру у пошук винного в Україні і винним роблять Порошенка», - сказав Володимир Цибулько.

Водночас він додав, що Тимошенко, яка пов’язана з Путіном, здатна вплинути на ситуацію: «Тимошенко у цій ситуації лише імітує активність. Їй під силу вирішити цю проблему самотужки. Натомість зараз Надія Савченко є заручницею ситуації».

Політолог переконаний, що Путін, незважаючи на заяву про сухе голодування Надії Савченко, не дозволить їй померти.

«Путін не допустить, щоб з Надією Савченко щось сталося. Якщо буде потрібно, то я не сумніваюсь, що її годуватимуть насильно через зонд. Насправді цікавою є лінія поведінки самої Надії Савченко, адже незважаючи на своє своє становище, вона зараз тримає руку на горлі Путіна. Вона стала чинником, який добиває рештки репутації Путіна в очах світової спільноти», - сказав Володимир Цибулько.

На запитання Гал-інфо, чи вважає він, що вирок для Савченко таки оголосять 21 березня, він сказав: «Все буде залежати від того, чи вдасться до 21 березня розхитати ситуацію в Україні».

Окрім того, політолог наголосив, що розгляд справи Савченко російським судом, пов'язаний з посиленням активності російських бойовиків на Донбасі.

«Паралельно розгортаються події у суді, і посилення атак на позиції українських військових на Донбасі. Чим більша істерія в суспільстві, тим агресивнішими є атаки. Завдання російської сторони - зробити інформаційну ширму із справи Надії Савченко. Усі ці події в інформаційному просторі затіняють посилення агресії Росії на Донбасі. Трагедія однієї людини закриває собою трагедію тисяч», - сказав Володимир Цибулько.

Він не виключає, що напади агресора лише посилюватимуться і навіть розпочнуться відверті наступальні дії на захоплення бойовиками нових територій.

«Росія перекидає бойові групи і не виключено, що з них буде сформований ударний кулак. Це важливо для Путіна, адже завдяки успішним контратакам української армії вдалося перехопити ініціативу. Путіну потрібно хоча би відновити попередній стан речей, а тому на цей момент має бути інформаційна завіса для відволікання уваги міжнародної спільноти», - припустив Володимир Цибулько.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ