Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Чаша гірких вражень від мобілізаційних потуг

Не хотів висловлюватись на цю болючу тему, але недавно остання крапля переповнила мою "чашу гірких вражень " від мобілізаційних потуг нашого війська. Видається, що там, "на верху", розтягують задоволення від самого процесу, не очікуючи швидкого результату.

Нещодавно, до мого знайомого Андрія, 44-річного підприємця, фактично мільйонера,  прийшла повістка. Він закінчив військову кафедру у Політеху із "рідкісно потрібною і бойовою" спеціальністю геодезиста, останній раз тримав автомат на присязі офіцера, а це більше як двадцяти років тому. Звісно, користі з нього у бойових діях взагалі не буде. Враження, що на ньому просто хочуть заробити. .Чому просто не підійти і не попрохати офіційно озброїти батальйон добровольців? Він такий, що зможе... Водночас Львовом їздить водій таксі, інший мій знайомий, Діма,30 років, що служив у спецвійськах, має бойовий досвід, знання, написав заяву, а його не беруть. ЧОМУ ? Бо його служба дорого обійдеться армії, звання, вислуга, а Андрія під кулі можна кинути взагалі майже безплатно.

Людьми кажуть, що за 700 євро і більше можна ухилитися від такого задоволення. Не знаю, за руку не зловив. Я ж впевнений, що ні один син, зять чи племінник будь-якого воєнкома за повісткою в АТО не потрапить! Може хтось здатний мене переконати в іншому?

За кілька днів після свого призначення, вже екс-міністр оборони генерал Коваль рапортував народу, що більше як 20 тисяч колишніх спецпризначенців готові  вернутися на службу і допомогти АТО. Де вони ? Чи, це знову дешевий піар? У нас 200 тисяч особового складу Збройних сил України та 300 тисяч співробітників МВС. У нас найбільше генералів у світі на одного вояка, загалом більше як 250 генералів ВВС та ЗСУ. У нас 700 тисяч офіцерського резерву! Вдумайтеся в цифри ! На цей час в АТО задіяно до 45 тисяч вояків. І ми не можемо впоратися із 15 тисячами професійних бойовиків-сепаратистів.

Треба бути ворогом свого народу, щоб брати на бійню неготових до бою підприємців, вчителів чи лікарів, водночас утримувати у світі тисячі українських бойових миротворців у Конго, Сьера-Леоне чи в іншій Африці. Кому вони там служать??? Українському народу???

Чому не можна оплатити офіційно бойову роботу професіонала, тобто, коли він зробить її за тебе, і зробити це легально і відкрито. Ні, треба створити "кормушку" для чиновників, які ще і на війні зароблять на тих, кого батьки в АТО не пустять.

ЧОМУ про це всі мовчать ? Хіба ми для того міняли цю країну? Хіба для того гинули герої Небесної Сотні, щоб ми мовчали, коли негідно чинять мужі державні у справах життя та смерті?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ