Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Коротка історія «руской ідєі»

Нація не може існувати без чогось, що її об’єднує. Без чогось великого, що змушує її кожного ранку вставати з ліжка і йти творити історію.

В нас це боротьба за свободу, в США – це так звана «американська мрія» (великий будинок, двоє дітей і собака), в італійців – це кухня і танці, а в росіян – це оспівана Грішою Лєпсом – «рюмка водки на столе». Сьогодні ми коротенько згадаємо, як «русская идея» еволюціонувала.

Почну з того, чому я взагалі вирішив писати про москалів. Найпопулярніший і найдешевший алкогольний напій серед російських алкоголіків напій – «Бояришнік» потрапив на полиці Київських магазинів. До речі, помічав його й у Львові. На етикетці написано, що  «настойка бояришніка» – це косметичний засіб, в якому 90% спирту. Коштує копійки і продається в зручних баночках, які легко можна сховати в кишеню. Виробник – Росія. І як цей шмурдяк під час торговельної блокади потрапив в Україну – не знають навіть «білочки», що час від часу приходять провідати людей, які його п’ють. Так би мовити, «русский мир» остаточно добрався до України.

Тепер до головного, як з’явилась «русская идея»? Отже, діло було так:  Мендєлєєв сидів якось у своїй лабораторії бадяжив спирт з водою і дивувався, чому з 1 літра спирту і 1 літра води виходить не 2 літри рідини, а значно менше. Якраз у цей момент повз пробігав рускій цар. Біг у своїх справах, але,  як і в рекламі Якобсу, не зміг пройти повз аромат. Попробував експеримент Мендєлєєва і в ту ж секунду зрозумів: От вона – «русская идея»!! Після чого пішов роздавати накази, випускати цю бодягу в промислових масштабах і продавати народові, щоб усі навколо були щасливі. Так і було: щастя, радість і добро виходило зі всіх отворів на тілі русского человека. До того моменту, поки не прийшов Ленін.

Він ненавидів «русскую идею» через пов’язаний із нею гепатит, і тому ввів сухий закон. Вождь пролетаріату казав, що в новому, безалкогольному світі всім і так буде весело, а щоб було ще веселіше, запропонував побудувати комунізм. Зовсім скоро Леніна розстріляли, і замість нього прийшов Сталін, який був хоч і грузином, але «русскую идею» одобрив.

І назвав він  водку – «водкою» і особисто наказав усім спиртзаводам працювати на повну потужність. Після чого росіяни активно захищали свою ідею на війні. І як ми знаємо – захистили . Наступним, хто недолюблював «ідею» був  Горбачов, тому знову  ввів сухий закон,  а всі алкогольні заводи наказав зруйнувати. Але він не знав, що «русская идея» на той час вже дуже глибоко оселилася в головах людей.  І малий, і старий знали: вона прозора, горить, і її треба пити холодною. Саме тому Горбачова змусили піти…

Потім інфляція, девальвація, Путін і «русская идея»  перестала бути доступною кожному, тому москалі придумали нову, дешевшу… і назва їй –  «Бояришнік».

Володимир Мельник, ведучий радіо ”Львівська Хвиля”

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ