Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нам потрібен парламент без бізнес-лобістів

Перебуваючи, так би мовити, в самій гущі народу – на зустрічах із кандидатами в народні депутати, розумієш, що народ, а це ми з вами, часто мислить категоріями приземленими, побутовими і містечковими. Візьмімо середній район, типу Старосамбірського чи Пустомитівського в нашій рідній області. Місцеві лідери громадської думки на рівні міста села – сільські і міські голови, і вони привчені до подачок.

Від місцевих князьків–бізнесменів із  тих, хто нажив  мільйони,  прихватизуючи загальнонародний маєток.  А також від  тих, хто експлуатує земельні паї і платить її власникам неадекватну, мізерну орендну плату, а з надприбутків робить широкі жести благодійництва. 

Коли таке бачиш і чуєш, хочеться кричати тим, хто роздуває міф добропорядності про таких благодійників по цілій країні: хлопці не треба було красти!  Якби ви не крали в країні було б усе – і дороги, і фапи, і школи, і пенсії і вдосталь було б гречки і достойні пенсії були б!!! Ви спочатку нас обікрали, а тепер зробились такими добрими. Але жодні поїздки за ваш, тобто, украдений у нас кошт, на святі землі не позбавить вас відповідальності перед Богом за содіяне Вами. Не позбавить, бо і це ви робите із злим умислом  про майбутній «дерибан» бюджету  і народного маєтку.

Показовим є заклинання американських підприємців, які у випадку невдачі звертаються до Бога зі словами: «Господи за що караєш, адже я нікого не вбив, і справно плачу податки?».

У Старому і Новому світі мільярди нагромаджували десятки поколінь на чесному і прозорому бізнесі, а правила цього бізнесу для них встановлювали, виписували моральні політики із числа юристів, дипломатів, теологів... і просто порядних людей.  Коли б і у нас так було, то ми б не мали тьми тьмущої кандидатів-підприємців, мільйонерів (валютних) і олігархів із темним минулим, бо не можна чесно заробити мільярди в короткий  (20 років) термін, не ідучи, чи не плаваючи, по трупах співвітчизників.

Все це буде повторюватись безкінечно довго. Однак, мабуть, не безкінечно, а доти. поки наша незалежна держава не збанкрутує від надмірного апетиту бізнес-лоббістів із числа тих місцевих князьків, які пристовуються до кожної партії та кожної влади, бо їм потрібно лиш одне – доступ до поділу бюджету. І їм не потрібна євроінтеграція України, ані європейські цінності. Вони зроблять все, щоб нічого не змінилося, щоб вони надалі могли спокійно красти. Тому відганяймо від «бюджетного корита» грошових мішків та князьків-олігархів.

Тому за тиждень до виборів кричу до всіх: "НАМ ПОТРІБЕН ПАРЛАМЕНТ КВАЛІФІКОВАНИХ ФАХІВЦІВ ТА ПРИНЦИПОВОЇ МОЛОДІ! НАМ ПОТРІБЕН ПАРЛАМЕНТ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ЗМІН!"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ