Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Політична камасутра для чайників». В якій позі Україна?

Європа, останнім часом, від активної підтримки України перейшла в пасивну. Деякі заяви європейських чиновників здаються дивними і навіть підозрілими. Я вже вам розповідав про ситуацію із угорцями і законом про освіту, а тепер, ще й Чехія та ПАРЄ вирішили, що вони коти і залишили нам мокрий сюрприз у капцях. Натомість Росія отримала шоколадку.

Днями, президент Чеської Республіки, Мілош Земан, запропонував нам взяти гроші з «Мордора» за віджатий Крим. Це був його перший геніальний план, другий – взяти нафтою і газом. Така собі компенсація за незручності, на зразок тієї, коли ви замовили в ресторані суп, а в ньому була муха. А Путін, очевидно, в цій історії офіціантка, яка підійде і скаже: «Вибачте за незручності, сьогодні ваша вечеря за рахунок закладу». Так пан Мілош собі це уявляє?

Земан впевнений, що це була анексія, але також він впевнений, що Крим не наш і нам його вже ніхто не поверне. І якщо ми продовжимо за нього боротися  то це спровокує «Європейську війну». Зважаючи на таку заяву, можу зробити висновок, що пан Земан – типовий чеський «гопник». Бо лише у колах «гопників» прийнято «попадати на гроші», якшо тебе впіймали на крадіжці: «Шо там вкрали Крим да? Карочє ставиш паляну, даєш йому бабки і ви в расчете». Іншого пояснення я не бачу, оскільки, у цивілізованих колах за крадіжку прийнято судити і карати.

Хоча знаєте, а можливо ідея чеського президента не така вже й погана. Принаймні, ми можемо нею скористатися. А давайте зберемося тією ж командою, що і на майдані і підемо «віджимати»  Прагу. А потім розрахуємося за неї кукурудзою чи пшеницею, яких в нас хоч греблю гати. І скажемо: «беріть бо буде війна». А від Праги вже і до Відня рукою подати. В столицю Австрії привеземо бюлетні, урни для голосування, проведемо референдум, як в Криму, самі проголосуємо і будемо кричати: «Відень наш!» Пане Земан, кукурудзи в нас багато, а Європа маленька, тому задумайтесь.

І до інших, теж не дуже приємних для України, новин.

Є така організація, називається ПАРЄ – Парламентська асамблея Ради Європи. Вона займається політичними проблемами у Європі, обранням суддів європейського суду з прав людини, ухваленням  резолюцій, словом, слідкує, щоб країни були чемними, гарно себе поводили і всіляко їм у цьому допомагає. Всього до ПАРЄ входять 47 країн, зокрема, Україна і Росія. Але на останню зараз накладені санкції: вона не має права голосу і  її членство асамблеї призупинили через анексію Криму. Зняти ці санкції обіцяли, коли  Росія поверне півострів Україні і виведе усі свої війська. Цього, як ви знаєте, не сталося. Тим не менше, днями, ПАРЄ скасувала усі політичні санкції проти Росії. Тобто повернула їй право голосу і відновила всі її повноваження.

Представники ПАРЄ заявляють, що асамблея зараз працюю неефективно і їм треба згуртуватись і готуватись до чергового нікому непотрібного саміту, на якому нічого, як завжди, не вирішиться. Немає Росії – немає роботи. Якщо ж взяти лопатку для розсади, відгорнути гній і копнути глибше то стає зрозуміло, що все, що кажуть у ПАРЄ – брехня і справа, як завжди, в грошах. Росія відмовилася платити членський внесок цього року. Сказала своє улюблене «Вы держитесь здесь, но денег нет!». А це не мало, не багато, а цілих 11 мільйонів євро. І за кілка днів після відмови, Росію повертають у ПАРЄ. «Совпадение? Не думаю!». Усі намагання українських представників в асамблеї закінчились повним провалом, відтак, Європа продовжує розважатися з Україною у різних позах. Залишається тільки сподіватись, що камасутра не переросте у фільм «50 відтінків сірого».

Володимир Мельник, радіо "Львівська хвиля"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ