Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ВРУ пропхала англійську мову в українські кінотеатри

4 червня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт 9432 про функціонування англійської мови в Україні. Його підтримали 236 депутатів.

Як зокрема повідомив народний депутат України Володимир В'ятрович, завдяки голосам ОПЗЖ та частини депутатів з "Голосу", до тексту прийнятого Закону вдалося включити норму відповідно до якої кінотеатри, які замість української мови будуть транслювати фільми англійською будуть отримувати дотації з державного бюджету України.

"Більшості вдалося протягнути поправку 336, яка зобов’язує уряд платити бюджетні гроші кінотеатрам, які демонструватимуть іноземні фільми англійською замість української. Цю поправку заледве протягнули   - вона отримала рівно 226 мінімально необхідних голосів завдяки тому, що за неї проголосували не лише "слуги народу" й ОПЗЖ, а і  троє депутатів з "Голосу" - Цабаль, Устінова і Макаров", - зазначив В'ятрович.

Також він зазнав, що ця норма все одно є абсурдною і шкідливою. Оскільки витрачати бюджетні гроші на те, щоб заохочувати демонструвати фільми іноземною мовою замість української під час війни - чисте безумство.

"Якщо в уряду є зайві гроші їх треба спрямувати або на армію, або на підтримку сеансів українських, а не американських фільмів. Тим більше, що американські кінокомпанії про це не просять, а навпаки, інвестують кошти в дублювання і демонстрування фільмів українською", - заявив В'ятрович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ