Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін - Великий Актор, Симулянт чи Злий Геній Росії

Після останнього загадкового зникнення та невпевненої появи Володимира Путіна світова преса вибухнула статтями про хвороби, психічний стан та адекватність поведінки російського лідера, який, без сумніву, вже увійшов в історію світу та Росії.

Я спробую проаналізувати дії Путіна, порівнявши його з історичними постатями такого ж масштабу і такої ж ваги.

Стара Європа та США, весь Західний світ мають лідерів, які демонструють холодність та флегматичність, таку собі правильну раціональність, їх поведінка розумна  і легко прогнозована. І тепер вони багаті,  технологічно оснащені, вони можуть собі дозволити цінити людське життя та права людини і вибирати шляхи найменшого опору в своїх міжнародних експансіях для підтримання світового та цивілізованого порядку. Насправді великі держави час від діють саме так.

Інша річ, слабкі нації та держави, менш розвинуті культурно та технологічно. Для того, щоб вийти на світову арену, щоб тебе побачили і почали поважали такі народи нерідко в лідери висували геніїв Хаосу, непередбачуваних та малопрогнозованих бунтарів, які ламали закони цивілізованого світу, щоб потім загинути під його обломками.

Олександр  Македонський, геній та божевільний завойовник відомих  на його час територій, один похід якого в Індію був вершиною ірраціональності. Прожив дуже недовго, але заслужив світової слави.

Ганнібал із Карфагену несподівано для римських стратегів провів бойових слонів через Альпи, тричі переміг переважальні римські армії на її ж території, не дочекався капітуляції супротивника, але змінив Римську державу на краще. Був гарячковою та спонтанною особою.

Орди варварів, спраглі грошей та слави, серед яких помічені були і наші пращури бойко-кельти, на чолі з Аттілою зруйнували цивілізацію ситої та багатою Римської імперії, застосувавши нові тактики кінних армій та точкові удари, до яких не була готова імперія.

Наполеон, військовий геній та маніакальний правитель Європи, окрім славних виграних битв, знаменитий ще своїми невдалими походами до Єгипту, де він  по ходу прийняв мусульманство, до Іспанії та Росії. Малого зросту, із невдалою сімейною «кредитною історією»,  він вирізнявся серед інших і вибудував собі політичний шлях  несподіваними тактичними та політичними ходами.

Біснуватий Гітлер, малого зросту, невдалий в сімейному житті, із геніальними вміннями навіювати злочинну ідеологію  власному  народу, теж  починав будувати свою імперію на шантажі ситих сусідів війною, і вони,  здавали  йому країни та землі , що і привело до трагедії Другої Світової Війни.

Президент США Ніксон, що розпочав війну у В`єтнамі  і  безславно закінчив кар`єру політика, був прихильником теорії «політичного божевілля», таким чином він залякував противників із комуністичного В`єтнаму та СРСР.

Слабі держави із хворобливими амбітними лідерами породили нових «безумців» сучасних часів. Династія царів-диктаторів Кім, що владарюють тепер у Північній  Кореї, ефективно шантажує своїх сусідів ядерною зброєю, але подібний шантаж Заходу ядерною програмою Лівії не захистив полковника Муамара Каддафі від власних революціонерів-повстанців.

Що стоїть за поведінкою Володимира Путіна - цинічний розрахунок чи хвороба!?? Західні експерти приписують Путіну синдром Аспергера за тими ознаками, який він дозволив їм побачити.

Геніальність та шизофренія завжди поруч. В мене росте переконання, що Путін –цинічний симулянт, і ми стали свідками найяскравішої містифікації, такого собі дорогого політичного спектаклю, режисером і виконавцем головної ролі в якому став власне Володимир Путін. А глядачами є весь політичний світ.

Путін, хоч що про нього пишуть, непересічна особистість. Адже ця ж людина, у  складні 90-ті послідовно та методично забрала владу та фінансові потоки в олігархів,  вибудувала чітку вертикально керовану державу і реально витягнула Росію із загрози розпаду.

Він це зробив сам чи за підтримки легіону спецпризначенців, не важливо. Результат : абсолютна особиста влада, яка не піддається сумніву, грандіозна підтримка народу , керована держава, мільярдні власні статки та кола друзів. І тут, як в комп`ютерній грі, йому захотілося перейти на вищий рівень – рівень світових надддержав, які диктують всім свої умови. В його уяві, він, вочевидь, стоїть поруч таких постатей, як Олександр Македонський, Наполеон та Гітлер. А пів-Європи – це «сплошной Рускій Мір» із потужними «російськими моральними скрепами»: «секта РПЦ, матрьошка, балалайка, водка». І в догоду своїм амбіціям він повів російську державу до загибелі – методично і послідовно.

На реалізацію цього плану Володимир Путін ресурсів реально немає. Бюджет в Росії порівняльний із бюджетом штату Каліфорнія США, технологічна відсталість, демографічна криза , небажання народу із кимось воювати. А життя то закінчується.

Тому він пробує наслідувати історичні приклади лідерів, які були у подібних ситуаціях. Путін, як і колись Гітлер,  проводить масштабні психологічні експерименти над своїм народом і готує його до війни світового масштабу. Містична загроза з боку Заходу та США, істерія та пропаганда, кілька точкових воєн підготували армію. Дорога ж нафта  створила умови для модернізації армії та підготовки сили  для майбутніх захоплень та агресії. Він бачить себе світовою новиною №1 на найближчі 10 років.

Хіба на таке здатна хвора людина?

Ціль поставлена: відновлення Російської імперії в кордонах 1914 року. Будь-якою ціною, задля місця в історії Росії. Щоб крутішим бути, ніж Петро I чи Катерина II .  Але як досягнути великої мети малими ресурсами?

І  злий геній Путіна знайшов спосіб це зробити. Він симулює божевільного. Адже божевільний із ядерною зброєю та членством у G8 - це вже інший  божевільний, це вже світова загроза, це вже жах цивілізованому світу та життю на планеті Земля. Путін – це сучасний Аттіла, який йде в Рим руйнувати незрозумілі йому та його варварам культурні цінності та спосіб життя.

До глибини душі зворушила мене відеокартинка , яку демонстрували союзники Путіна на арабському Сході – представники так званої Ісламської Держави. Варвар із автоматом викрикує: «Ми підемо у ваш Рим і зруйнуємо ваші хрести !». Чомусь не в Москву, яка позицінує себе третім, сучасним християнським Римом. Власне,  на Захід хочуть вести свої армії що Путін, що Ісламська псевдодержава.

Чому про це згадав? Навіть не тому, що Володимир Путін на 200-літті Казані висловився про те, що на, його думку, між російським православ`ям та мусульманською релігією (в розумінні Путіна)  більше спільного ніж між католиками та православними. А тому, що Путін абсолютно правий, між створеним ним, путінським російським фашизмом та радикальним ісламізмом велика подібність у ненависті до західних цінностей: прав людини, демократії, толерантності, віротерпимості, всього того, що вирізняє цивілізований світ від варварів.

Симулянт Путін почав свою останню  Велику Гру. Він бачить незграбність та переляк  Європи в очах у Меркель, неготовність Обами стати Президентом США часів Третьої світової війни, він бачить страх в очах Порошенка перед Великим Удавом Пу. Він живиться цим страхом і стає сильнішим і сильнішим. Бійтесь мене, я хворий, я шизофренік, моя рука тягнеться до червоної кнопки, під час Криму я чуть не оголосив про ядерну бойову готовність….Я Великий, великий….Тут драматична пауза. Аплодисментів в залі не чути. Холодно.

А може просто треба перестати боятися? І вивести симулянта на сонце та промовити «сакральне» замовляння із відомої казки: «Тінь, займи своє ….жалюгідне місце…».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ