Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Із Самбора до Львова, або Вісім кіл пекла

11 червня під час чергового пленарного засідання Львівської обласної ради, знову переконався в тому, що словами ми всі шалено любимо своїх виборців, але подбати за їх інтереси на ділі немає кому. Другу пленарку поспіль я ініціюю звернення щодо нагальної потреби у вирішенні питання з транспортним сполученням між Туркою, Старим Самбором, Самбором та Львовом. І двічі поспіль це політичне рішення не знаходить підтримки у сесійній залі.

Коротко про суть проблеми, яка і була викладена у цьому простому зверненні. І вирішення цього питання теж є дуже простим. Для цього необхідна лише політична воля двох голів: облдержадміністрації і міста Львова. Пасажири, які щоденно змушені користуватись послугами міжміських перевізників, дуже рідко задоволені якістю тих послуг, які їм надаються. Зокрема, це стосується пасажирів Самбірського, Старосамбірського та Турківського напрямків. Мешканці цих районів змушені не лише долати десятки кілометрів у не надто комфортних умовах, які їм забезпечують перевізники, але й не можуть добратись у Львові до автостанції, яка має нормальне транспортне сполучення із різними районами обласного центру.

Після важкої і виснажливої дороги до Львова, наші співмешканці потрапляють на автостанцію «Західна», яка не лише не має якихось адекватних умов (!) для пасажирів, але знаходиться ніби «на краю світу» (!). Ця автостанція де-юре має сполучення із іншими районами Львова, але де-факто такого сполучення немає. Люди змушені ще кілька кілометрів долати пішки, щоб сісти на хоча б якусь маршрутку.

Я розумію позицію депутатів, підконтрольних львівському меру Андрію Садовому, які не готові не лише вирішувати питання, що стосуються мешканців Львівщини, які проживають поза електоральним полем їхнього шефа, але й не голосують навіть за політичні звернення, які повинні підштовхнути його хоч щось зробити для комфорту нельвів’ян. Ну так, це ж не іноземні туристи, які приїжджають походити львівськими кав’ярнями і кнайпами. Це мешканці сіл, які приїжджають до Львова навчатись чи працювати.

Зважаючи на те, що це звернення не знаходить підтримки у сесійній залі, тому я просто вимушений публічно викласти свою позицію і вимогу до керівництва Львівської обласної державної адміністрації та  Львівської міської ради від всіх мешканців Самбірщини, які і обрала мене депутатом.

* Результати голосування партією «Самопоміч» у Львівській облраді за звернення щодо необхідності впорядкування пасажирських перевезень в області.

Ви неодноразово обіцяли, що після проведення конкурсу серед перевізників, питання транспортного сполучення Самбірського, Старосамбірського та Турківського напрямків із різними районами Львова буде вирішене. Втім, люди і далі щоденно відчувають дискомфорт і незадоволення. Зараз ми звертаємося до Вас з проханням терміново втрутитись у цю ситуацію і забезпечити належне сполучення Самбірського, Старосамбірського і Турківського напрямів із Львовом.

Найпростіше вирішення цієї проблеми можливе через продовження маршрутів цих напрямів до Залізничного вокзалу у Львові.

Впевнений, що Ви не залишите поза увагою прохання тисячі мешканців цих трьох районів області!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ