Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Загроза "ющенкінізації " Порошенка

Не хотів писати нічого критичного про нового Президента України до часу, коли мине перших 100 днів президентської каденції. Але змушений. Бо болить.

Ми всі знали, що вибираємо компроміс заради збереження держави. В ситуації станом на 25 травня це було правильно. І перші кроки нового Президента, особливо щодо Асоціації із ЄС, показали, що український народ здатний в критичну хвилину на концентрацію волі та розуму.

Але вже наступні дії – загравання у мир із бандитами, нові кадрові призначення, млявість у реальному реформуванні – усе це викликає у нас справедливе "дежавю" із часів пост-помаранчевих... і тривогу щодо загрози "ющенкінізації " Порошенка.

Переговори Порошенка із "сепарастами" під тиском ЄС мені чомусь нагадали підписання Ющенком сумнозвісного меморандуму із Януковичем - під тиском радників ізСША. На моє переконання, мир хай якою ціною лише затягне війну на користь Путіна. Війну перемагають війною. І ми повинні це розуміти і бути до цього готовими.

Абсолютна влада тяжіє до абсолютних зловживань. А наша корумпована державна бюрократія навіть "ангела святого" здатна перетворити на лідера корупційних схем. Скандали із військовими закупівлями показують, що ми тільки на початку виправлення "клімату країни" із "корупційного" у" прозоро-європейський". І тому не можна залишати Порошенка "сам на сам із владою", вкрай необхідно укласти правильний баланс владних сил у вигляді дуету Президент – Прем'єр-міністр у підтримці коаліції патріотичних сил, щоб вони вмотивовано і "дружньо" конкурували між собою за симпатії виборців.

Асоціацію із ЄС ми підписали, але інші не менш важливі цілі Революції Гідності не досягнуті. Державна інерційна бюрократична машина поволі суне в напрямку самозбереження та розмноження. Фаворитизм та кумівство не вмирає. "Схеми" у державних закупівлях, митниці, податковій, прокуратурі процвітають. Кадровий підбір не витримує жодної критики. Завтра ми у Порошенка спитаємо, що ти змінив у цій країні ?

Скоро вибори до Верховної Ради, на яких ми маємо сформувати дієздатну патріотичну коаліцію лідерів народу з чинним Президентом, алене під особу Петра Порошенка. І це для його же державницького блага, щоб він увійшов у історію України тасвіту , подібно як Ататюрк чи Рузвельт, але не як Ющенко чи Янукович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ