Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Зубаста" корупція або чому правоохоронцям не варто покривати злочинця-стоматолога?

Вже понад півтора роки у Львові триває скандал навколо екс-головлікаря Комунальної Третьої стоматологічної поліклініки м. Львова В.О.Годованого.

Нагадаю, ще у лютому 2014 р. після Революції Гідності група лікарів згаданого медичного закладу провели збори трудового колективу, де поставила питання щодо поборів з медиків та хабарництва керівництва поліклініки. Після цих протестів головний лікар поліклініки В. Годований звільнив чотирьох підлеглих з порушенням трудового законодавства. Відтоді лікарі намагаються відстояти свої права в судах. 

Після моїх депутатських звернень до правоохоронних органів та широкого розголосу у ЗМІ ситуація таки змінилась: була створена комісія для розв’язання конфлікту. 

Комісія виявила цілий перелік зловживань: 
1. Головний лікар Годований забрав у лікарів робочий кабінет через його начебто "аварійність". Цей конфлікт спричинив голодування стоматологів; 
2. Було виявлено порушення у ліцензуванні відокремлених філій поліклініки та кабінетів; 
3. В медзакладі порушувались вимоги діловодства, зокрема, щодо видачі наказів; 
4. Порушена організаційна структура закладу щодо прийому дитячими стоматологами; 
5. Встановлено безліч порушень у веденні первинної документації лікарями, що ніколи не перевірялась головним лікарем; 
6. Виявлені кричущі порушення у нормативах праці лікарів; 
7. Годований допускав до роботи не атестованих працівників (і це у сфері медицини!) 
8. Грубі порушення Колективного договору з працівниками закладу; 
9. Виявлено шахрайство у поданні статистичної звітності, коли вакансій немає, а лікарі приймаються на мізерні ставки; 
10, 11, 12 та 13 пункти висновків роботи комісії ілюстрували порушення у сфері Порядку працевлаштування випускників державних медзакладів, свідомого приховування інформації у базі даних медичних працівників закладу, вимог Інструкції про порядок ведення трудових книжок лікарів, Стандартів акредитації та ін. 
Від кримінальних проваджень Годований тоді "заховався" на лікарняному. Але це не допомогло, у липні 2014 року його звільнили та порушили низку справ. Лікарі та активісти неодноразово зверталися, ходили на особистий прийом до органів прокуратури з приводу ретельного, особливого контролю за справами Годованого. Що ж так непокоїло львів’ян? Річ у тому, що всі знали про близькі, навіть куміські відносини пана Годованого з представниками прокуратури. 

Що ми маємо на сьогодні? На сьогодні люди абсолютно зневірені і, на жаль, говорять про приреченість всіх справ у суді. Кілька з них вже закрито, по декількох фактично не вчиняється жодної слідчої дії, а справу, де є реальні докази вини Годованого щодо привласнення коштів за допомогу у працевлаштуванні Орлик О.І., чомусь ніяк не скеровують до суду. 

Я розумію, що деякі злочини складно довести, але в ситуації, коли справа з достатніми фактами про злочин Годованого не скеровується до суду, викликає питання до всієї правоохоронної системи. 
Підсумовуючи цю одну з тисяч історій про "боротьбу за правду" хочу лише застерегти всіх, хто ще досі не вірить, що так як було раніше – не буде. Не випробовуйте терпіння людей, бо доведеться звертатись до стоматологів за протезуванням!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ