Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Волинь

"100 років боротьби: Українська революція 1917-1921 років": у Празі презентували виставку

З нагоди 27-ої річниці проголошення незалежності України та 100-ліття відродження української державності в Празі (Чеська Республіка) відбулося державне прийняття Посольства України.

Свято проходило під знаком двох сторіч – 100 років від заснування Чехословаччини й 100 років від прийняття Четвертого універсалу УНР. Серед мистецьких заходів було також презентовано виставку Українського інституту національної пам'яті "100 років боротьби/ Українська революція 1917-1921 років " про основні віхи розвитку Української Народної Республіки.

Окрім виставки  гості мали змогу почути концерт камерного струнного оркестру "Артехатта", під керівництвом скрипальки Мирослави Которович. Програма, яку привезли до Праги українські митці, також була створена спеціально для цього вечора. Це твори українських композиторів Дмитра Бортнянського й Максима Березовського, та їхнього чеського сучасника Вацлава Водічки, композиції сучасних українських композиторів Мирослава Скорика, Євгена Станковича, Юрія Шевченка та всесвітньо відомих чеських композиторів Йозефа Сука та Антоніна Дворжака.

Повний відеозапис заходу:

Джерело: Український інститут національної пам'яті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ