Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

108 загиблих Захисників удостоїли звання «Почесний громадян Дрогобицького району»

У п’ятницю, 28 червня, у День Конституції України на Дрогобиччині провели церемонію вручення нагород та звань «Почесний громадянин Дрогобицького району».

Таке звання посмертно присвоїли для 108 полеглих героїв з району. Усі вони були воїнами Збройних Сил  України, Національної Гвардії України та Служби безпеки України.

Церемонію нагородження провели у ДЦКМ «Каменяр», вручивши відзнаки найріднішим людям полеглих захисників – матерям, батькам, дружинам, дітям, сестрам, братам. Символічно у День Конституції України, бо наші Герої стояли і стоять за наше конституційне право бути вільними і незалежними, бути господарями на своїй рідній землі, а головне – право жити.

Зі словами благословення до усіх звернувся єпископ-помічник СДЄ УГКЦ Владика Григорій Комар. Слова підтримки рідним висловили начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк, голова Дрогобицької районної ради Андрій Шевкенич та начальник Дрогобицького РТЦК та СП Микола Лисак.

«Присвоєння звання «Почесний громадянин Дрогобицького району» означає те, що їх ніколи не забудуть. Що їхні імена та історії – знатимуть. Що Дрогобиччина, Україна і кожен з нас завжди буде їм вдячним. Бо це імена порятунку – порятунку людей, позицій, держави Україна. Такі звання у нашому районі присвоюють кожному, хто віддав найбільшу жертву своїй державі. Нехай завжди буде світлою їхня пам'ять!» - звернувся до присутніх начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк. 

Завершився захід виконанням маршу Українського війська «Зродились ми великої години» під супровід військового музичного оркестру військової частини А1108.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ