Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1099 першокласників у Дрогобичі сьогодні вперше сіли за шкільні парти

1 вересня — не просто початок календарної осені, для мільйонів школярів, студентів, їх батьків та вчителів, це свято — День знань. Про це повідомили 1 вересня у прес-службі Дрогобицької міської ради.
Фото Дрогобицька міська рада

Від нього бере початок офіційний навчальний рік в усіх освітніх закладах країни.

Шкільні подвір`я вже не пустують, а учні з квітами та у вишиванках ступають у новий навчальний рік.

День знань для школярів загальноосвітніх закладів Дрогобича та Стебника розпочався з нетрадиційної святкової «лінійки». Дотримуючись норм карантину, святкові лінійки проводились лише для першокласників. У школах, де урочистості через погодні умови не вдалось провести просто неба, батьків всередину не впускали.

Привітати першачків з початком нового і такого відповідальному в їх юному віці етапу до навчальних закладів міста завітав міський голова Дрогобича Тарас Кучма разом із начальником відділу освіти ДМР Петром Шев`яком та депутатом Дрогобицької міської ради Юрієм Кушликом. Посадовці привітали першачків ліцею №1, ліцею №2, ліцею №3, ліцею №4, гімназії №17, гімназії №14 та Дрогобицького ліцею.

"Сьогодні відповідальний день у вашому житті. Ви ступили на нелегкий, але потрібний у житті кожного шлях. На превелике щастя, цей день ми зустрічаємо не в екранах наших гаджетів чи телевізорів у zoom-конференціях, а у стінах навчального закладу. Тож бажаю кожному з вас сили і наснаги. Пам`ятайте, у житті досягає успіху лише той, хто після кожного падіння підіймається і рухається вперед. І найголовніше – здоров`я вам!", – привітав першачків міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Ліцею №3 в особі директорки Наталії Ластов`як з нагоди свята Дня знань випускники цієї школи – депутат міського ї ради Юрій Кушлик та радник міського голови Павло Цвігун разом із Тарасом Кучмою вручили подарунок – плазмовий телевізор. Такий же подарунок отримала і гімназія №10.

У цей день керівники структурних підрозділів ДМР вітали першачків і інших навчальних закладів Дрогобича та Стебника.

Цьогоріч вперше за шкільні парти у Дрогобичі та Стебнику, як повідомляють у відділі освіти ДМР, сіли 1 099 першокласників. Всього ж у загальноосвітніх закладах Дрогобича та Стебника навчаються 10 450 учнів.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 1 вересня у Львові навчальний рік розпочався у 117 школах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ