Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

10 жовтня - Всесвітній день психічного здоров'я

Сьогодні Всесвітній день психічного здоров'я, який проходить під патронатом Всесвітньої організації охорони здоров'я, Міжнародної асоціації запобігання самогубствам та Міжнародної організації, що опікується Глобальним психічним здоров'ям. Про ец інформують 10 жовтня у пресслужбі центру громадського здоров’я України.

За даними ВООЗ, майже 1 мільярд людей у світі страждають психічними розладами.

Пандемія COVID-19 спричинила багато труднощів та випробувань для психічного здоров’я людей та змінила наше повсякденне життя. Наразі люди із психічними недугами переживають ще більшу соціальну ізоляцію.

Пам’ятайте, профілактика починається зі знання та розуміння перших ознак і симптомів психічних розладів в будь-який період.

⚡️Корисні звички та поради для здорової психіки та поліпшення психічного здоров’я:

  • Розпізнавайте ознаки стресу та реагуйте.

Зниження активності, головні болі, безсоння і дратівливість — лише деякі ознаки, на які слід звернути увагу та діяти. Піклуйтеся про себе та не ігноруйте причини поганого самопочуття та стресу.

  • Контролюйте свій режим дня.

Пам’ятайте про час роботи, відпочинку та повноцінний сон. Розлад сну загрожує емоційним виснаженням та може призвести до розвитку багатьох ускладнень здоров’я.

  • Здоровий спосіб життя та звички.

Відмова від шкідливих звичок (паління, зловживання алкоголем, соцмережами в режимі 24/7). Надмірне перебування за комп’ютером може зашкодити фізичному та психічному здоров’ю!

  • Підтримуйте інших та свої соціальні зв’язки.

Налагодьте комунікації. Спілкування допоможе близьким та Вам відчувати себе важливими та взаємну підтримку.

  • Позитивні емоції та збереження оптимізму.

Наші думки здатні впливати навіть на процеси у нашому організмі. Як виявили дослідники, люди, які позитивно сприймають світ, мають тенденцію до нижчого тиску, менше схильні до розвитку серцевих захворювань, краще контролюють вагу, у них здоровіший рівень цукру в крові.

Бажаємо Всім здоров’я!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ