Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

111 пар на Львівщині скористались сервісом "Шлюб за добу"

19 серпня цього року міністр юстиції України Павло Петренко презентував пілотний проект у Львові, який полягає у спрощеній процедурі державної реєстрації шлюбу. До реалізації проекту було залучено ряд державних і комунальних підприємств, які, відповідно до урядового розпорядження, отримали можливість виступати організаторами реєстрації шлюбу за добу. Повідомила прес-служба Головного територіального управління юстиції у Львівській області.

У Львові одружить за добу можна у таких локаціях – Музей народної архітектури та побуту у Львові "Шевченківський гай" та ДП "Арена-Львів".

За перший місяць із часу запровадження даного сервісу лідером із реєстрації одружень є "Шевченківський гай" – 61 наречених, а на "Арені-Львів" одружилось 50 пар молодят.

У частково тестовому режимі працює лише одна локація - Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького, що пов’язано із значним пасажиропотоком в аеропорту і посилених заходах безпеки.

Як зазначив Ярослав Жукровський, начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області, юстиція запровадила сервіс, який спрощує бюрократичну процедуру і надає майбутнім нареченим вибір: хочете швидше – без проблем! Дорослі люди у вільній державі самі здатні визначати і приймати рішення, коли і як їм будувати свою сім’ю. І держава не повинна створювати у цьому перешкод.

Якщо Ви бажаєте зареєструвати одруження в Музеї народної архітектури та побуту у Львові "Шевченківський гай", телефонуйте за номером  067-253-25-75 або на "Арені-Львів" –  тел. 067-370-33-38.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ