Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові шлюб за добу взяло 1100 пар

У Львові за рік роботи пілотного проекту Міністерства юстиції «Шлюб за добу» побралося понад 1100 українських пар. Про це сьогодні, 26 червня, під час прес-конференції у Львові повідомив Міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент Гал-інфо.

За словами міністра, статистика проекту дуже позитивна, адже жодна із таких пар не розлучилася.

«Жодна із пар молодят не розлучились. Хоча було дуже багато скептиків, які казали, що такий проект не можна запускати. Це ще раз доводить, що вільні українські громадяни самі вирішують, коли і як їм формувати сім'ю, і жоден бюрократ не може їм нав'язати обмеження», – заявив Павло Петренко.

Нагадаємо, що проект «Шлюб за добу» у Львові стартував наприкінці серпня 2016 року. Він передбачає можливість реєстрації шлюбу за 24 години, без попередньої реєстрації й відвідувань відділів РАЦСу.

Як скористатись послугою "шлюб за добу" і яка її вартість?

У Львові таку послугу можна замовити на «Арені Львів» та у Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького.

Вартість за послугу є диференційованою, залежно від набору додаткових послуг. В середньому вартість такої послуги становить 2,5 тис. грн.

Ціна реєстрації шлюбу у Шевченківському гаю становить 2 тис. грн на «Арені  Львів» - 2,5 тис. грн, однак в  позаробочий та святковий час вартість зросте до – 3,5 тис. грн.

Для воїнів АТО ця послуга коштує тільки 85 коп., що становить державне мито.

Така послуга вже є доступною у п'яти містах України: в Києві, Одесі, Северодонецьку, Маріуполі та Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ