Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові відкрили представництво Консультативної місії ЄС

Фото - прес-служба Львівської ОДА.
Фото - прес-служба Львівської ОДА.
Фото - прес-служба Львівської ОДА.
Фото - прес-служба Львівської ОДА.
Фото - прес-служба Львівської ОДА.
Фото - прес-служба Львівської ОДА.
Фото - прес-служба Львівської ОДА.
Фото - прес-служба Львівської ОДА.
1/4
Як повідомив кореспондент Гал-інфо, у Львові офіційно відкрили перше в Україні представництва Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки. Урочистий захід з нагоди розширення регіональної присутності та діяльності Консультативної місії ЄС відбувся сьогодні, 8 липня.

Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський наголосив, що завдання ЄС – допомогти Україні провести реформи.

«Нам часом закидають, що ми будуємо поліцейську державу в Україні. Нам немає інтересу будувати в Україні поліцейську державу. Ми прагнемо допомогти реформувати сектор безпеки. Коли українські громадяни відчуватимуть, що живуть у безпечному середовищі, – це стане однією з  передумов для економічного зростання країни загалом та покращить міжособистісні контакти», - сказав Ян Томбінський.

Він також заявив, що Львівська область є дуже важливою для ЄС, адже вона є прикордонною, а отже має бути безпечною.

Своєю чергою голова Консультативної місії Кястутіс Ланчінскас представив львівську регіональну команду місії, яку очолює Матс Льюнгвальд, один з керівників Департаменту Національних Операцій Швеції.

За словами Кястутіса Ланчінскаса, в рамках проекту відбудеться програма тренінгів із взаємодії поліції та громади задля налагодження тісної співпраці правоохоронців з місцевими мешканцями. 

«Місія буде зі Львова поширюватись на інші регіони Західної України. Ми будемо ділитися кращими європейськими практиками, які є основою діяльності у регіоні», - сказав Кястутіс Ланчінскас.

Головною метою консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки є надання підтримки українській владі у реалізації реформи сектору цивільної безпеки через стратегічні консультації та практичну підтримку.

Серед основних напрямків діяльності виділяють стратегічні консультації з реформування сектору цивільної безпеки для розробки стратегій сектору цивільної безпеки, підтримку імплементації реформ, практичні консультації, тренінги, проекти. Ще одним важливим аспектом є співпраця та координація для забезпечення координації реформ між українськими та  міжнародними партнерами.

Пріоритети місії полягають у налагодженні взаємодії поліції з громадою (побудова довіри між поліцією та громадою через пряму взаємодію та діалог), розмежуванні повноважень (розподіл повноважень та обов'язків серед установ сектору цивільної безпеки), а також включають кримінальні розслідування (підвищення ефективності боротьби з організованою злочинністю та корупцією), забезпечення громадського порядку (підтримка порядку та права на зібрання відповідно до міжнародних стандартів прав людини) та управління персоналом (забезпечення підбору підготовлених кадрів для досягнення цілей реформ).

Очікувані результати передбачають ефективне державне управління, боротьбу з корупцією, забезпечення прав людини та гендерної рівності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ