Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

13 грудня львів’ян тішитимуть колеги Святого Миколая

З 13 до грудня у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) триватиме Свято родинного затишку «Від Андрія до Миколая». Саме тут буде епіцентр новорічних святкувань, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Різноманіття заходів приємно здивує відвідувачів будь-якого віку. Офіційним початком святкування стане 13 грудня, коли на пл. Ринок зберуться незвичні гості (а в чомусь і колеги по цеху) святого Миколая. Тут будуть і Санта-Клаус, і Йолопуккі, Сильвестр, Ніссе, Папа Ноель та інші зіркові учасники, які будуть у своїх автентичних вбраннях і з солодощами, аби привітати маленьких львів’ян. Всі вони сядуть разом у Чудо-поїзд і вирушать до Палацу мистецтв, аби офіційно відкрити Свято родинного затишку «Від Андрія до Миколая».

Вхід до Палацу мистецтв прикрашатиме 6-метрова еко-ялинка, прикраси для якої виготовляють діти львівських шкіл. Як зазначили організатори, найбільш активна школа отримає подарунок.

На першому поверсі Палацу мистецтв буде ярмарок святкових подарунків, де будуть представлені книги, іграшки, дитячий одяг, прикраси, випічка, сири, ковбаски, рибка, солодощі. Всі, хто ще не закупився на вихідні, матиме змогу це зробити. Окрім того тут також діятиме фестиваль рукоділля «Handmade Lemberg». Працюватиме це все з 11.00 год. до 20.00 год.

Другий поверх буде цілковито перетворений на дитячий майданчик. Вистави для дітей, мультики, зустрічі з відомими дитячими письменниками, «Забавляндія». Організатори радять батькам залишати свою дитину тут на цілий день, адже їй буде чим зайнятися. В цей час дорослі можуть піти на ярмарок і закупитися, чи відвідати третій поверх святкувань.

Хоча і на третьому поверсі дітям буде весело. Адже саме тут знаходитиметься резиденція святого Миколая! Окрім того тут відбуватиметься Медівникове місто. Найкращі львівські майстри-кондитери працюють над унікальним спеченим із медового тіста містом. Медівникові площа Ринок, будинок Ратуші, Бернардини, Домініканський собор та інші унікальні пам’ятки архітектури з’являються під вправним кондитерським шприцом.

Свято родинного затишку «Від Андрія до Миколая» є благодійним. Кошти, які зберуть на благодійних аукціонах, з квитків підуть для благодійного марафону на підтримку Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, більш відомого як Чорнобильська лікарня. Лікарня збирає гроші на рентген-апарат, ціна якого 4 млн грн. Окрім самого збору коштів, онкохворі діти також активно долучаться до подій. Так, вони спільно з художниками намалювали картини, які виставлять в палаці мистецтв, зробили іграшки для ялинки, і, окрім того, відомі виконавці особисто відвідають їх у лікарні, а з концертів йтиме пряма інтернет-трансляція в актовий зал ЗСДМЦ, адже не всім дітям можна надовго покидати лікарню.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ