Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

175 курсантів Національної академії СБУ принесли присягу на вірність українському народові

Урочиста церемонія присяги 175 курсантів Національної академії Служби безпеки України відбулася у п'ятницю в Києві. Майбутні офіцери склали клятву на вірність українському народові та державі. Про це повідомили в СБ України.

Заступник Голови СБУ Сергій Наумюк привітав новачків та наголосив, що вони подолали високий конкурсний відбір, аби навчатися в престижному закладі. Серед курсантів є діти захисників України, які зараз перебувають на фронті або загинули, виконуючи службовий обов'язок. Також серед першокурсників - син Героя України, підполковника СБУ Василя Богача, котрий обороняв Маріуполь і загинув на "Азовсталі".

За традицією, новий курс отримав ім'я загиблого героя. Цього року - полковника Центру спецоперацій "А" Олександра Вдовиченка, який очолював групу снайперів на Донеччині і загинув навесні під Бахмутом.

На церемонії були присутні рідні Олександра - мати, дружина та донька. Ректор академії Андрій Черняк зазначив, що курсанти свідомо обрали захист Батьківщини своїм обов'язком і він вірить, що вони гідно пронесуть честь імені героя України.

Пам'ять усіх полеглих захисників вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

У своєму напутньому слові Сергій Наумюк побажав першокурсникам успіхів та натхнення під час навчання, аби вони набули необхідних знань і навичок для захисту Батьківщини та майбутньої спільної Перемоги.

Отже, нове поповнення спецслужби дало урочисту клятву служити українському народові. Після завершення навчання ці мотивовані юнаки та дівчата посил ять лави захисників нашої держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ