Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

17 жовтня у Львові відбудеться другий велопроменад “Батяри на роверах”

17 жовтня вулицями Львова вже вдруге проїде велопроменад «Батяри на роверах». Подія об’єднає людей, які цінують стиль та міські велосипеди. За традицією такі ретро-заїзди проводяться два рази в рік – навесні та восени, Львів – не виключення зі своєю унікальною батярською міською культурою початку ХХ ст. Велозаїзд стартує о 13.00 із площі Музейної (біля Домініканського собору). Повідомили організатори.

Кожен зареєстрований учасник матиме змогу отримати пов'язку з унікальним номером, почастуватися наїдками з пікнікового ровера, взяти участь в лотереї серед зареєстрованих учасників, ну і звичайно отримати подарунки за найкращий велосипед, жіночий та чоловічий образи від наших партнерів та спонсорів.

Велопроменад «Батяри на роверах» проїде за маршрутом:

пл.Музейна, вул. Ів.Федорова, вул. Сербська, пл. Ринок, вул. Беринди, вул. Дорошенка, вул.Словацького, вул. Стефаника, вул. Дж.Дудаєва, проспект Шевченка, вул. Грушевського, вул. Ів.Франка, пл.Ів.Франка, вул.Ів.Франка, вул. Паркова, Стрийський парк, вул. Ів.Франка, пл. Ів.Франка, вул.Ів.Франка, вул. Саксаганського, проспект Шевченка, вул.Чайковського, вул. Ковжуна, вул. Вороного, вул. Ференца Ліста, вул. Коперніка, вул. Банківська, вул. Дорошенка, вул. Беринди, вул. Галицька, вул. Валова, "Музей Ідей".

Під час маршруту планується зупинка на чаювання/кавування у Стрийському парку.

«Ретрозаїзди відбуваються щорічно у багатьох країнах світу, не є винятком і Україна, де вже п’ять років поспіль відбуваються ретро-круїзи у Києві, Харкові, Одесі, Миколаєві, на черзі і Львів. Історія проведення таких заїздів виникла у Лондоні у 2009 і має назву Tweed Run. Метою Tweed Run є повернення до витоків велокультури», - розповіла співорганізаторка велопроменаду та ініціативи Rover Chic Валентина Залевська.

До заїзду допускаються будь-які велосипеди, але бажано, щоб це були класичні міські моделі, а власник велосипеда виглядав у стилі велосипедної моди початку XX століття. Саме в цей час у Львові існувала унікальна батярська культура зі своєю мовою, піснями, кодексом честі, традиціями та одягом, а також спостерігалося пожвавлення велосипедного руху - зазначають організатори.

Для того щоб взяти участь у велопроменаді, необхідно  заповнити реєстраційну форму на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ