Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

18 областей України розпочали сівбу ярих культур

До сівби ярих культур приступили вже 18 областей України. У лідерах – Тернопільщина.
Фото: УНIАН

Як повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, господарства різних категорій посіяли 293 тисячі га зернових та зернобобових культур. Серед них: яра пшениця – 76,1 тисячі га, ярий ячмінь – 168,1 тисячі га, горох – 35,3 тисячі га та овес – 14,2 тисячі га.

Найбільше ярих зернових та зернобобових культур посіяли аграрії Тернопільщини – 67,6 тисячі га.

За минулий тиждень було посіяно 210 тисяч га зернових та зернобобових культур, у лідерах Тернопільщина – 47,2 тисячі га.

До сівби цукрових буряків приступили аграрії Вінниччини, Волині, Рівненщини, Хмельниччини та Черкащини.

Соняшник розпочали сіяти аграрії Одещини.

У департаменті агропромислового розвитку ЛОВА розповіли, що Львівщина також розпочала посів ярих сільськогосподарських культур урожаю цього року. На цьому тижні розпочали посів ярої пшениці та ярого ріпаку у Червоноградському, Стрийському та Львівському районах області. Станом на 24 березня посіяли 700 га ярої пшениці та 690 га ярого ріпаку. 

Також в області планують збільшити площу посіву сільськогосподарських культур шляхом збільшення посіву ярих зернових і технічних культур у сільськогосподарських підприємствах. Прогнозована площа посіву під цьогорічний урожай становитиме 745,8 тисячі га, що 0,7 тисячі га більше, ніж торік. 

«Весняна посівна кампанія буде інтенсивною, оскільки в умовах 2022 року аграрії області не змогли забезпечити посів озимого клину у запланованих обсягах. В ході весняної кампанії треба забезпечити посів недосіяних площ озимих і посів ярих культур. Попри все прогнозуємо збільшення площ посіву вцілому та виробництво валової продукції рослинництва не нижче обсягів минулого року», – сказала Людмила Гончаренко, заступниця директора департаменту АПР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ