Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1 вересня школярі Львівщини повернуться за парти, - ЛОВА

Щоб відновити очне навчання на Львівщині в районах області організують виїзні наради керівництва департаменту освіти ЛОВА із керівниками відділів освіти територіальних громад та керівниками навчальних закладів.

Зустрічі на місцях дають можливість розглянути особливості повернення до очного навчання в розрізі кожної громади та кожного закладу освіти. 

Відповідні наради вже провели у громадах Яворівського, Самбірського, Дрогобицького та Стрийського районів. 

"Наше завдання - докласти максимум зусиль, аби розпочати навчальний рік в очному форматі. Діти повинні піти до школи та здобувати якісну освіту”, - наголошує директор департаменту освіти Львівської ОВА Олег Паска. 

Відновлення навчання в очному форматі можливе лише за умови наявності бомбосховищ, які облаштовують у підвальних приміщеннях навчальних закладів. Окрім цього,  в багатьох школах дотепер проживають внутрішньо переміщені особи, а частину шкільних автобусів передали на потреби армії. Це питання, які громади мають вирішити до початку нового навчального року.

Керівники закладів освіти отримали  розпорядження облаштувати укриття відповідно до санітарно-технічних норм, розробити план переселення внутрішньо переміщених осіб із будівель навчальних закладів та підготувати школи до початку навчального року. 

"Необхідно зробити усе можливе, щоб з 1 вересня навчання відбувалося у звичному режимі та було безпечним для учасників освітнього процесу. Враховуючи небезпечну ситуацію в країні, відкриття шкіл можливе лише за наявності укриттів на випадок обстрілів", - коментує Олег Паска.

Другим важливим питанням, яке обговорюють під час виїзних нарад є створення на Львівщині мережі професійних ліцеїв. Керівники відділів освіти звітують про проведену роботу з формування мережі ліцеїв у територіальних громадах. 

Нагадаємо, що, відповідно до вимог законодавства, кожному учню має гарантуватися право на вибір відповідного навчального профілю. Мережа ліцеїв охопить усю Львівщину.  Так у 14 громадах Стрийщини створять 17 таких закладів,  у 6 громадах Яворівщини – 9. 

При цьому мають виконуватись умови та принципи організації безпечного інклюзивного навчання, створення сучасного цифрового освітнього простору, профілізація старшої профільної школи та охоплення у районах усіх профілів навчання.

Також на виїзних нарадах розглядають питання щодо проведення підсумкового оцінювання, видачу документів про освіту, охоплення навчанням внутрішньо переміщених дітей, відпустки працівникам освіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ