Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

2000 українських шкіл підключать до високоякісного інтернету

Заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест на брифінгу Кабінету міністрів розповів, як до кінця року підключитися до високошвидкісного фіксованого інтернету українським школам, що наразі не мають такої можливості.

Кількість українських шкіл, що не мають доступу до якісного інтернету?

На сьогодні в Україні є понад 6000 шкіл, які не мають оптичного підключення, необхідного для дистанційного навчання. Разом з Міністерством освіти і науки та місцевими і обласними адміністраціями ми визначили перелік з 2000 шкіл,  які потребують першочергового підключення. Ці школи знаходяться у населених пунктах, які не мають жодного оптичного провайдера,  тобто навіть за бажанням мешканці не можуть підключитися до мережі. 

Хто буде займатися підключенням шкіл до мережі? 

Підключити школи до інтернету -  завдання місцевої влади.  Більшість шкіл  - комунальні заклади. Відповідно до бюджетного кодексу, фінансування таких закладів здійснюється з місцевих бюджетів.  Проте  держава допомагає утримувати такі школи за допомогою освітньої субвенції.  Залишки субвенції на початок бюджетного  періоду можуть використовуватись на підключення інтернету 

Скільки коштів потрібно на підключення шкіл, що потребують цього першочергово?

Відповідно до попередніх оцінок на підключення 2000 шкіл необхідно від 700-720 млн гривень, а залишки освітньої субвенції склали понад 5 млрд гривень,  тобто грошей цілком вистачає.  Більше того, залишки збільшилися і зараз становлять 8 млрд гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ