Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

20 дітей-сиріт зі Львівщини відпочивають у Підкарпатському воєводстві (РП)

З 5 липня 20 українських дітей-сиріт з Львівщини відпочивають на території Підкарпатського воєводства у Польщі. Акція ініційована в рамках спільного українсько-польського проекту «Партнерство заради дітей», організаторами якого є Фундація імені Івана Павла ІІ “Wzrastanie” з Польщі та Молодіжна християнська організація «Витанія». Про це повідомили у МХО «Витанія».

Зокрема, вранці у четвер, 6 липня відбувся візит на могилу Михайла Вербицького у Млинах, неподалік українсько-польського кордону. Українські діти поклали квіти і помолилися на могилі творця музики до гімну України, зустрілися з представниками місцевої влади та духовенства, відвідали місцеву школу. Опісля працівники прикордонної та митної служб Польщі провели дітям екскурсію територією митного переходу «Корчова». Речник митниці показала дітям наочні мультимедійні матеріали про боротьбу з контрабандою на кордоні, розповідаючи таким чином що саме і чому забороняється перевозити через кордон.
Наступного дня, 7 липня, діти побували в музеї нафтогазової промисловості у містечку Бобрка Підкарпатського воєводства. Також відбулася зустріч з міським головою Кросно Петром Пжитоцьким. Українські та польські діти разом з мером вирушили на летовище, де на всіх чекала неймовірна атракція – пікнік на летовищі, польоти літаком над містом і околицями, кінна їзда. Ввечері діти повернулися до будинку в Ліпніку. Наступного тижня на дітей чекає візит на Радіо Жешув, зустріч з мерами міст Жешув і Перемишль та Підкарпатським воєводою, поїздка по Бещадах, рейс кораблем по Солінській затоці, екскурсія Варшавою та зустріч з віце-прем’єром польського уряду А. Лєппером.
 «Партнерство заради дітей» - спільний проект польської Фундації імені Івана Павла ІІ “Wzrastanie” та львівської Молодіжної християнської організації «Витанія». В межах проекту 20 дітей-сиріт та дітей з патологічних сімей Львівщини житимуть упродовж двох тижнів разом із польськими дітьми-сиротами у будинку для дітей фундації “Wzrastanie”. Згодом, польські діти приїдуть до Львова, де будуть жити два тижні разом з уже знайомими українськими дітьми та матимуть спільні канікули у Карпатах. Проект підтримали Львівська міська рада, Львівська облдержадміністрація, Українська греко-католицька церква, Генеральне консульство Польщі у Львові та інші доброчинці. Підтримку реалізації проекту в Польщі надало Консульство США в Кракові, фундація «Partnerstwo na rzecz demokracji», польські підприємства, духовенство і влада. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ