Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

21-31 січня у Львові боржникам відключатимуть водопостачання та каналізацію

«Львівводоканал» розпочинає чергову кампанію з примусового припинення надання послуг боржникам. Протягом десяти днів з 21 по 31 січня бригада фахівців «Полтававодоканал» за допомогою приладу «Спрут» від’єднуватиме від каналізації квартири неплатників. Відновлюватимуть водовідведення лише за умови повної сплати боргу та оплати 250 гривень за підключення – про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
На початок року борг населення перед «Львівводоканалом» сягнув 89 мільйонів гривень. Середньорічний рівень оплати львів’ян у 2008 році складав лише 77 %.
«Раніше ми отримували шквал листів від львів’ян зі скаргами на відсутність води, а зараз їх немає. Тобто стан справ з водопостачанням у місті значно покращився. Однак борги населення зростають. Натомість ми щомісяця отримуємо попередження від ВАТ «Львівобленерго» про необхідність 100 % оплати за спожиті енергоносії. Якщо львів’яни не платитимуть, то енергетики відключать наші насосні станції. Відтак підприємство «Львівводоканал» буде вимушене повернутися до скороченого графіку подачі води. Але тоді постраждають ті, хто справно платить. Ми цього не можемо допустити. Тому боржників будемо від’єднувати. Це найефективніший метод повернення боргів», – каже директор ЛМКП «Львівводоканал» Мирослав Заплатинський.
Нагадаємо, що впродовж 2008 року відбулося 4 кампанії з примусового відімкнення боржників від каналізації. Фахівці «Полтававодоканал» працювали у Львові у січні, квітні, липні та жовтні. За цей період було від’єднало понад 500 помешкань неплатників, загальна сума боргу яких перевищувала 1 мільйон гривень. Завдяки проведеним кампаніям дебіторська заборгованість населення зменшилась на 5 мільйонів гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ