Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

21% мешканців Львівщини вже уклали декларації з лікарями

На Львівщині майже 21% мешканців уклали декларації з лікарями. До системи підключені практично усі заклади первинної медичної допомоги в області, - прес-служба Львівської ОДА.

Про це йшлося сьогодні під час наради голови Львівської ОДА Олега Синютки з лікарями первинної медичної допомоги області.

“Сьогодні альтернативи проведенню медичної реформи немає і дуже важливо, щоб кожен cімейний лікар відчув і свій статус в суспільстві через можливість отримати заробітну плату,  обладнання,  медикаменти і щоб громада повірила, що це та людина, яка прийде на допомогу у найскладнішій ситуації.  У місцях, де найменше укладають угоди з медиками, важливо проводити інформаційну кампанію і роз’яснювати людям про їхні можливості та права”, - зазначив Олег Синютка.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак наголосила, що на Львівщині вже три заклади підписали угоди з Національною службою здоров'я України і з 1 липня зможуть почати роботу з новим механізмом фінансування первинної медичної допомоги.

“Три комунальні підприємства області вже підписали угоди з  Національною службою здоров’я, це Гніздичівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Моршинська міська лікарня, Центр первинної медико-санітарної допомоги м.Червонограда. На підході ще кілька амбулаторій. Для нас важливо, що центральні лікарні вже є в процесі перетворення на комунальні некомерційні підприємства.  Ці заклади первинної допомоги почнуть працювати за новими правилами.  Сімейні лікарі, терапевти і педіатри мають чіткий перелік послуг, які вони надаватимуть, а держава оплачуватиме ці послуги відповідно до угоди”,  - зазначила Ірина Микичак.

“Львівська область отримала 302 мільйони гривень для виконання заходів щодо підвищення медичної допомоги у сільській місцевості. Також повинен бути другий транш у понад 70 млн гривень. Ці гроші підуть на реалізацію проектів будівництва,  придбання медичного устаткування, розвиток телекомунікаційної інфраструктури. Це можливість дати інструменти лікарю,  за допомогою яких він зможе реалізувати свої знання”, - наголосив заступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько

Зокрема він зазначив, що в області планують збудувати близько 40 амбулаторій сільської медицини.

Також у межах наради відзначили кращих лікарів первинної ланки медицини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ