Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

2 червня – Вознесіння Господнє

Сьогодні, 2 червня, православна церква відзначає Вознесіння Господнє. Свято відзначається на сороковий день після Великодня, і завжди припадає на четвер.
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує пресслужба ПЦУ.

Від найбільшого свята церковного року, Світлого Христового Воскресіння, минуло сорок днів, отже сьогодні відзначається свято Вознесіння Господнього, яке знаменує завершення земного служіння Господа Ісуса Христа.

Як вважалось здавна, Ісус Христос після Воскресіння на Великдень сорок днів являвся своїм учням та розповідав про Царство Боже. Потім, на 40-й день він на їхніх очах вознісся на небо. Свято Вознесіння Господнього є символом про переміщення Ісуса Христа з земного світу до духовного. Наступним великим християнським святом у 2022 році буде Трійця.

“Також воно нагадує нам про істину єднання навіки в Божественній Іпостасі Сина двох природ — божественної і людської. Адже Ісус Христос вознісся на небеса не уявно чи примарно, але тілесно, в повноті Своєї людської природи. Цим Він відкрив для людства небо, вічність, вказавши на нову реальність буття людини як творіння Божого у єднанні зі своїм Творцем. У своєму Вознесінні Ісус Христос повертається до Бога-Отця як Спаситель людства, щоби зіслати нам дар Святого Духа, бо всі особи Святої Тройці беруть участь у нашому спасінні: Бог-Отець нас сотворив, Бог-Син нас відкупив, а Бог-Дух Святий нас освятив. Тож ми сьогодні з особливою вдячністю та надією промовляємо: “Вознісся Ти у славі, ангелів Царю; Утішителя послав нам від Отця, тому взиваємо: слава, Христе, вознесінню Твоєму”, - йдеться в повідомленні.

Християни західного обряду 2022 року Вознесіння Господнє відзначали 26 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ