Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

2 серпня відзначають День пророка Іллі

2 серпня православні християни по всьому світу відзначають День пророка Іллі. Про це інформує Православна Церква України.

Святий Ілля займає особливе місце в православній традиції. Він є одним із пророків Старого Завіту, який за свою ревність перед Богом був чудесним чином узятий на Небо. Згадується святий пророк і у Новому Завіті: під час Преображення Господнього він разом із пророком Мойсеєм розмовляв зі Спасителем на горі Фавор.

Пророк Ілля жив понад три тисячі років тому в той важкий час, коли його народ, відкинувши шанування істинного Бога, впав в ідолопоклонство. Ілля все своє життя присвятив боротьбі за істину та викриванню язичників. Тож символічно, що перший християнський соборний храм, який згадується в літописі в часи князя Ігоря у Києві, ще до офіційного Хрещення, був саме на його честь – Іллінським.

Сьогодні Православна Церква вшановує святого пророка Іллю – ревнителя слави Божої, людину, яка мала непохитну віру в Бога і безмежну надію на Нього. Молитвами великого угодника пророка Іллі, адаманта віри, Господи, примнож і укріпи нашу віру!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ