Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

30 українців зможуть здобути освіту в Китаї

Міністерство освіти і науки та китайський Фонд допомоги освіті іноземних студентів підписали меморандум, завдяки якому 30 українських студентів отримають можливість навчатися в Китаї. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Передбачається, що навчання здійснюватиметься у трьох університетах Китаю, а саме: у Північно-західному університеті, Педагогічному університеті Шеньсі та Сіанському університеті іноземних мов.

У Міністерстві освіти зазначають, що підписаний документ дасть можливість збільшити кількість українських студентів, що навчаються в Китаї, адже 30 місць профінансованих Фондом допомоги освіті іноземних студентів SRCIC додадуться до загальної кількості існуючих квот академічних обмінів між Україною та КНР.

"Міністерство освіти і науки України зацікавлено у збільшенні кількості академічних обмінів студентами та науковцями між Україною та Китайською Народною Республікою і вітає ініціативу Міжнародної асоціації торгово-промислових палат Шовкового шляху у підтримці навчання кращих студентів України в китайських університетах за рахунок грантів Фонду допомоги освіті іноземних студентів SRCIC", - зазначив перший заступник міністра Володимир Ковтунець.

Згідно меморандуму студентів набиратимуть у 2 етапи: 20 осіб у 2017 році та 10 осіб у 2018 році. Вони навчатимуться за трьома спеціальностями: міжнародна торгівля, журналістика та ЗМІ і китайська мова і література. Надалі, якщо цей освітній проект буде успішним, планується розширити обсяг співпраці та надати можливість більшій кількості студентів отримувати освіту в КНР.

За словами президента Міжнародної асоціації торгово-промислових палат Шовкового шляху (SRCIC) Лу Цзяньчжун, Китай планує реалізувати цілу серію інвестиціних проектів в Україні.

"Це будуть проекти пов’язані з промисловістю, транспортом, реалізацією вільних економічних зон тощо. Очевидно, що всі ці галузі грунтуються на освіті та міжкультурному порозумінні. Саме тому, на першому етапі Міжнародна торгова палата Шовкового шляху зацікавлена у підготовці спеціалістів, без яких усі ці проекти не зможуть бути реалізовані. При чому йдеться як про навчання профільних спеціалістів, так і мовних, які б стали ланками, що пов’язують наші країни та мають можливості реалізовувати такі масштабні проекти", - зазначив Лу Цзяньчжун.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ