Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

39 спортсменів представлятимуть Україну на Юнацьких Олімпійських іграх

З 9 по 22 січня 2020 року в Лозанні (Швейцарія) зберуться найсильніші юні представники зимових видів спорту зі всією Планети, які візьмуть участь у ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх. Про це інформує прес-служба НОК України.

На найпрестижнішому молодіжному форумі Україну представлятимуть 39 спортсменів, які змагатимуться у 12 з 16 можливих дисциплін.

Українці представлені у біатлоні, лижному двоборстві, хокеї 3х3, санному спорті, фігурному катанні, шорт-треці, стрибках на лижах, скелетоні, фристайлі, гірськолижному спорті, лижних гонках та сноубордингу.

Відзначимо, Ігри зберуть 1880 спортсменів з яких - 940 юнаків та 940 дівчат.

З поіменним списком збірної України у Лозанні-2020 можна ознайомитися за посиланням.

Довідково:

У 2008 році Міжнародний Олімпійський Комітет започаткував проведення літніх та зимових Юнацьких Олімпійських ігор (ЮОІ), які проходять кожні два роки. Їх головне завдання – через проведення спортивних змагань розширити культурну та освітню складову в кар'єрі молодого покоління спортсменів (вік учасників 15-18 років).

З метою об'єднання різних націй, зближення культур та традицій, окрім розіграшу нагород в індивідуальних дисциплінах, впроваджені змагання змішаних команд, які в боротьбі за медалі збирають в одній команді спортсменів з різних країн. У загальній кількості дисциплін на Юнацьких іграх мікст-змагання займають 25-30%.

Окрім цього юні учасники Ігор у цікавій формі отримують корисну інформацію про олімпійські цінності, важливість активного відпочинку та здорового способу життя, питання боротьби з допінгом тощо.

Літні Юнацькі Олімпійські ігри відбувалися в Сінгапурі (2010 рік), китайському Нанкіні (2014), аргентинському Буенос-Айресі (2018), зимові - в австрійському Інсбруку (Австрія) у 2012 році та в норвезькому Ліллехаммері (Норвегія) у 2016-му.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ