Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

4,5 тисячі постачальників отримали доступ до ринку закупівель Укроборонпрому – Надія Бігун

Більше 8 місяців тому підприємства Укроборонпрому добровільно перейшли на систему Прозорро, це відкрило ринок закупівель Концерну для 4,5 тисяч постачальників.

Про це повідомила Надія Бігун, директор із закупівель ДК “Укроборонпром”, під час відкритого онлайн-обговорення із бізнесом.

“Роками закупівлі у сфері оборони були закритими та втаємниченими. Втім, коли ми подивилися, що саме купують підприємства Концерну, зрозуміли, що у більшості позицій немає ніякої таємниці. А перехід на систему Прозорро взагалі дозволить купувати ці товари, а також роботи та послуги, ще дешевше та без корупції. Ми купуємо абсолютно все: виробниче устаткування, мастильну оливу та охолоджуючі рідини, електроенергію та газ, офісну та комп’ютерну техніку тощо. Те, що не становить військової таємниці, може і має закуповуватись прозоро та відкрито. Саме це ми і зробили”, – розповідає Надія.

Зі слів топ-менеджера, до 1 січня 2020 року 70% закупівель підприємств Концерну відбувались закрито на одному з майданчиків, в яких могли брати участь лише зареєстровані на ньому постачальники. Решта 30% закупівель підприємств Укроборонпрому взагалі були в "тіні" – їх не було навіть на згаданому майданчику. Вже понад 8 місяців як усі закупівлі підприємств Концерну відбуваються через систему Прозорро.

“До Державного концерну “Укроборонпром” входять 137 підприємств, близко 60 з них ведуть активну виробничу діяльність. У 2019-му ці підприємства закупили на 4 мільярди гривень, а за 8 місяців цього року – на 5,6 млрд грн. Якщо торік у закупівлях підприємств Концерну змогло взяти участь обмежене коло постачальників, то цьогоріч на відкриті торги приходять усі охочі. За рахунок конкуренції підприємствам Укроборонпрому вдалося зекономити понад півмільярда гривень (520 млн) з початку року”, – пояснює результати трансформації закупівель Концерну Надія Бігун.

Зазначимо, до відкритого онлайн-обговорення закупівель Укроборонпрому приєдналося близько сотні постачальників. Через великий інтерес та з метою ефективнішого обміну думками з учасниками, Концерн проведе додатковий захід для бізнесу вже цього четверга, 24 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ