Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

4-6 жовтня у Львові відбудеться VІ Міжнародний ярмарок інвестицій та нерухомості та Економічний форум

4-6 жовтня у Львові триватиме VІ Міжнародний економічний форум та VІ Міжнародний ярмарок інвестицій та нерухомості.
Цьогоріч VI Міжнародний економічний форум організовується Львівською областю спільно із Асамблеєю Європейських Регіонів, що сприяє позитивним змінам у нашій країні та поглибленню стосунків України з ЄС як на політичному, так і на економічному рівнях.
Участь у Форумі візьмуть представники уряду України, інституцій Європейського Союзу, серед яких керівники центральних і регіональних органів влади, а також представники ділових кіл України та інших країн Європи. Очікується присутність комісара ЄС з питань регіональної політики Данути Хюбнер. Основною частиною Форуму є Міжнародна конференція, що відбуватиметься 5-6 жовтня ц.р. Перший день програми передбачає пленарне засідання (Палац залізничників, м. Львів, вул.Федьковича, 54/56) і відвідання учасниками Форуму Міжнародного ярмарку інвестицій та нерухомості, презентацію окремих європейських регіонів та Львівщини.
Запрошені до участі та виступів на пленарному засіданні Перший віце-прем’єр-міністр України, Комісар ЄС з питань регіональної політики, Генеральний секретар АЄР та Генеральний секретар Асамблеї європейських прикордонних регіонів, міністри урядів сусідніх країн, керівники регіонів країн-членів ЄС, дипломати.
Наступного дня конференція працюватиме у трьох секціях, дві з яких відбуватимуться у Палаці мистецтв, одна – у Палаці залізничників: міжрегіональне та транскордонне співробітництво (Палац залізничників); розбудова транспортних мереж і регіональних аеропортів та їхнє значення для розвитку прикордонних регіонів (Палац мистецтв); інновації як чинники економічного розвитку (Палац мистецтв).
Завершальною подією VI Міжнародного економічного Форуму буде заключне пленарне засідання на якому будуть підведені підсумки роботи протягом цих двох днів.
Також буде проведено спеціальний захід для тих, хто хотів би обговорити конкретний інвестиційний проект чи докладно проаналізувати інвестиційну пропозицію на двосторонній зустрічі з потенційним партнером – двосторонні бізнес-зустрічі представників українських і зарубіжних підприємств.
Паралельно з VI Міжнародним економічним Форумом буде відбуватися VI Міжнародний ярмарок інвестицій та нерухомості (Палац мистецтв, м. Львів, вул. Коперніка, 17).
Є позитивні результати попередніх інвестиційних ярмарків: з початку цього року обсяг прямих іноземних інвестицій становив 50,4 млн дол. США – динаміка зростання - 2,6 рази. До кінця поточного року планується залучити більше 80 млн дол. США. Причому найбільше інвестицій буде залучено у промислову та фінансову сфери.
Цього року інвесторам буде запропоновано пакет інвестиційних пропозицій до співпраці у багатьох сферах господарської і підприємницької діяльності: від розбудови кордонних переходів і транспортних коридорів до відновлення архітектурно – рекреаційних пам’яток XVI-XIX століття.
Проекти розбудови прикордонної інфраструктури, будівництва концесійних доріг в рамках міжнародних транспортних коридорів, створення логістичних центрів та промислових парків, формування виробничо-технічних та туристичних центрів відносимо до найважливіших інвестиційних пріоритетів області.
З метою прискорення використання інвестиційних ресурсів інвесторів в області розроблені схеми планування земельних ділянок та інвестиційно привабливих територій, по яких здійснюються усі погоджувальні процедури, необхідні для початку освоєння, у т.ч.: промислові парки (с. Черляни Городоцького району, с. Запитів Кам’янка-Бузького району, м. Радехові); туристичні комплекси (“Золочів”, “Олесько”, “Тустань”, “Стільсько”, “Свірж”, “Підгірці”); пункти перетину кордону (“Нижанковичі”, “Угринів”, “Смільниця”, “Грушів”).
Для учасників Ярмарку буде представлено пропозиції ринку землі (в рамках Ярмарку буде проведено земельний аукціон), комерційної та житлової нерухомості, проекти у галузі розвитку агропромислового комплексу Львівщини.
В рамках ярмарку відбудуться: Міжнародний науково-практичний семінар “Інноваційні аспекти транскордонного співробітництва”; „круглий стіл” “Інвестиційний клімат Львівської області: стан та перспективи”; „круглий стіл” “Проблеми та перспективи співпраці фінансових установ з девелоперськими компаніями в Україні”; „круглий стіл” “Європейські інвестиції в українській справі: стан та перспективи активізації залучення”; семінар “Активізація внутрішніх ресурсів задля місцевого розвитку”; Українсько-Польський фінансово-інвестиційний центр; та ін.
Повідомили в прес-службі ЛОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ