Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

51 дитина з Львівщини оздоровиться в "Молодій гвардії"

27 лютого 51 дитина з числа пільгових категорій вирушила на оздоровлення та відпочинок до Українського дитячого центру "Молода гвардія" на І тематичну зміну "Я – українець, і я цим пишаюсь", - інформує ЛОДА.
51 дитина з Львівщини оздоровиться в "Молодій гвардії"

У дитячому центрі діти перебуватимуть 21 день.

Головне завдання програми зміни – ознайомити дітей з основними аспектами соціокультурного становлення України: історичними, науковими, мистецькими, спортивними, екологічними. В цьому контексті особлива увага буде зосереджена на діяльності відомих особистостей українців, які є прикладом для наслідування. Ключовими подіями зміни стануть: театралізована постанова ʺСага про воїнівʺ, фольк-ярмарок ʺЯ – українецьʺ, урок мужності ʺБорці за єдність Україниʺ, флеш-моб пам’яті загиблих під час Революції Гідності ʺНезламніʺ, вечір вшанування ʺГерої не вмираютьʺ.

Важливо, що під час тематичної зміни триває навчальний процес у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів ʺМолода гвардіяʺ. Школа працює за оригінальним навчальним планом, що складається на основі розроблених МОН України базових навчальних планів, враховуючи специфіку сезонної школи.

Слід зазначити, що право на отримання безкоштовних путівок мають: діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти з інвалідністю, здатні до самообслуговування (за відсутності медичних протипоказань); діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції; діти, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту; рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї; діти, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах; діти, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; діти із малозабезпечених сімей, які відповідно до законодавства одержують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям; діи із багатодітних сімей.

Слід зазначити, що для отриманням путівок необхідно звертатися до управлінь соціального захисту населення районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міст обласного значення за місцем реєстрації або проживання.

Необхідні роз’яснення можна отримати за тел.: (032) 255-47-96.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ