Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

53 дні, 96 фільмів та 20 000 глядачів: завершився "Кіновернісаж просто неба"

З 25 липня по 15 вересня в рамках проєкту "Кіновернісаж просто неба" було показано 47 повнометражних і 49 короткометражних фільмів, щодня захід відвідували від 200 до 400 глядачів, загальна аудиторія проєкту склала близько 20 000 осіб. "Кіновернісаж просто неба" проводився UP UA STUDIO за підтримки Державного агентства України з питань кіно, повідомили у пресслужбі Держкіно.

Програму "Кіновернісажу" склали фільми останніх 10 років, вироблені в Україні або у копродукції: ігрові фільми для широкої глядацької аудиторії, авторське кіно, документальні стрічки, фільми для дітей та підлітків, фестивальні короткометражні роботи. Відбулись покази тематичних добірок дебютних фільмів, короткометражного кіно, спеціальні програми й покази, присвячені Дню Незалежності України, дню народження Олександра Довженка тощо.

У програмі були створені за державної підтримки: "Мої думки тихі", "Додому", "Припутні", "Гірська жінка: На війні", "Поводир", "Істальгія", "Віддана", "Скажене весілля", "Дике поле" та багато інших фільмів. Важливу частину проєкту склали презентації картин, які виходять у прокат 2020 року.

"Нас часто питали, чи вистачить нам фільмів для показів протягом такого великого проєкту. Але ми навіть не встигли показати всі картини з нашого віш-листу — настільки багато у нас вартих уваги фільмів. Наш проєкт довів, що українське кіно цікаве глядачеві. Нам важливо займатися промоцією українського кіно", - розповідає продюсерка проєкту й засновниця UP UA STUDIO Поліна Герман.

В численних інтерв’ю телеканалам глядачі відзначали, що родзинкою проєкту стало представлення фільму знімальними групами та розповіді про створення картин.

Серед запрошених гостей були режисери Ахтем Сеітаблаєв, Аркадій Непиталюк, Володимир Тихий, Роман Бондарчук, Олег Сенцов, Марися Нікітюк, Надія Парфан, актори Дмитро Хомяк, Василь Вірастюк, Dzidzio, Дмитро Сова, Євген Ламах, Катерина Молчанова, продюсери Володимир Філіппов, Дмитро Суханов, Юрій Мінзянов, Сергій Лавренюк, Анна Паленчук, Андрій Границя, Марко та Уляна Супрун.

"Кіно ожило! Кіно потрібне глядачам, бо кіно є справжнім дзеркалом нації, і нам усім час від часу потрібно дивитися в це дзеркало, дивитися та бачити ті помилки, які ми робимо щодня. Саме наше кіно дає нам надію на майбутнє, яким би сумним не було зображення на екрані. Адже якщо ми знаємо, про що сумувати, то ми точно будемо знати, за що радіти! Наше кіно для нас, і ми робимо його самі про себе. І якщо ми не будемо створювати нашу історію самі, за нас її напишуть інші, а нам вже цього досить", - пояснює Володимир Філіппов, продюсер "ІнсайтМедіа".

Команда проєкту:

  • Поліна Герман, продюсерка проєкту;
  • Анастасія Пугач, програмна директорка кінотеатру;
  • Ірина Паляруш, виконавча директорка кінотеатру.

Проєкт реалізовано за підтримки Державного агентства України з питань кіно, за сприяння Шевченківської районної державної адміністрації в місті Києві та КО "Київзеленбуд".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ