Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

5 фільмів про шлях від атеїзму до віри

Підбірка Топ-5 фільмів про шлях від атеїзму до віри для дозвілля на вихідних.

Інформаційний ресурс Духовна велич Львова пропонуємо до Вашої уваги кіно про людей, які через обставини життя, власний духовний пошук здолали шлях від свідомого атеїзму до віри у Бога.

1. “Святий Августин”. Фільм-життєпис одного з Отців християнської церкви Святого Августина Аврелія. П’яте століття від Різдва Христового. Римська імперія гине під навалою варварів. На руїнах імперії протистоять одне одному ранні християни і язичники. Августин, колишній оратор, а нині – єпископ міста Гіппон у Північній Африці, богослов і письменник, стає свідком та активним учасником усіх цих подій. Однак думки єпископа все частіше повертаються у дні його юності, коли він грішив і не вірив у Бога. Як за кілька років був здоланий шлях від відомого оратора-маніхея до єпископа, який самовіддано готовий покласти життя за друзів своїх? Стрічка дає відповідь не лише на ці питання.

2.“Брат Сонце, сестра Місяць”. Це один із найбільш незвичайних фільмів про святого Франциска Ассизького. Музичне оформлення, історичне тло епохи дають особливе розуміння постаті святого. Сюжет-біографічний. Франциск Ассизький намагається власними вчинками пояснити людям нерівного Середньовічного суспільства, що вони віддалилися від Христа і давно вже не живуть за Заповідями. Завдяки художнім прийомам глядач бачить світ очима св. Франциска. Після перегляду не полишає відчуття бажання допомагати ближнім і зменшити свою залежність від матеріальних благ, які є мінливими. Тоді як чесність, убогість та любов зміцнюють душу.

3.“Щоденник сільського священика”. На небагату провінційну парафію прибуває молодий священик, який тільки-но завершив навчання у семінарії. Головний герой має безліч планів, однак проблеми зі здоров’ям заважають його служінню. Окрім того, священик помічає, що парафіяни зовсім не планують змінювати своє життя. Втім, переборюючи силою духу фізичні недуги, кюре все ж таки намагається надихнути місцевих жителів розпочати духовну боротьбу.

4.“Грім небесний”. Старий Леандр Брассак, колишній юрист, а тепер алкоголік, мешкає у заміському будинку разом із дружиною Марі. Одного разу він зустрічає у портовому кафе повію Симону і забирає її додому із підсвідомим бажанням врятувати дівчину від її способу життя. Чи вдасться це йому? Відповідь у кінострічці.

5.“Пам’ятна прогулянка”. Популярного у своїй школі старшокласника Лендона змушують зіграти у виставі. Це своєрідне “покарання” після хуліганства, яке він вчинив. Однак хлопець ніколи не був актором раніше. За допомогою він змушений звернутися до доньки місцевого священика Джеймі Салліван. Дівчина погоджується, але з умовою, що Лендон у неї не закохається. Юнак з легкістю погоджується, але згодом непомітно для самого себе він закохується в Джеймі. Це історія про те, що Бог є любов і що там де є любов, там є Господь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ