Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі з початком Великого посту відновили Духовні бесіди для учнів та молоді

Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
1/2
Із початком Великого посту, який триватиме впродовж семи тижнів, у Дрогобицькій громаді відновили Духовні бесіди із молоддю та учнями на релігійну тематику та проблеми, які турбують молодих людей. Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Така духовна ініціатива у формі бесід була втілена в життя ще минулого року також у передвеликодній період. Ініціювало такі зустрічі управління культури та розвитку туризму разом із відділом освіти, а також відділом сім’ї та молоді ДМР спільно із Самбірсько-Дрогобицькою Єпархією УГКЦ.

Цього року перша Духовна бесіда із учнями Дрогобицької громади відбулась 19 березня у Народному домі імені І.Франка.

Під час бесіди учні та молодь мали змогу не лишень послухати духовні настанови отців церкви, але й поставити чимало запитань, які хвилюють школярів та навіть поспілкуватись віч-на-віч з духовними наставниками на болючі теми по завершенні наук.

На початку Духовної бесіди усіх присутніх привітали отець Андрей Павлишин, отець Іван Паньків та керівник відділу освіти Роман Грицай.

Мета молодіжних передвеликодніх наук – щире спілкування духовенства з молоддю про проблеми, які є на часі, а також застереження від вступу в підозрілі молодіжні рухи та течії, які спрямовані на агресію в поведінці, розмови про вплив соціальних мереж та їхні наслідки на психіку молоді. А також про роль церкви у житті кожного свідомого українця та українки. Про переживання та пригнічення через війну та втрату рідних.

Як наголошує Леся Татарська, керівниця відділу культури та мистецтв, ініціаторка Духовних бесід  – в умовах сьогодення молоді люди дуже чуттєво реагують на новини про війну, відчувають пригнічення, відтак піддаються численним негативним впливам соціуму. Допомогти молоді не потрапити в пастки «спокус» та будувати своє життя на алгоритмах здорового мислення, патріотизму та духовних завдатках – завдання, які ставлять перед собою Духовні зустрічі.

Під час першої зустрічі мову вели про проблеми, які турбують молодь у навчанні, у спілкуванні з ровесниками, а також  батьками. Також присутнім було запропоновано до перегляду фільм про Митрополита Андрея Шептицького, одного із найвидатніших провідників української церкви й національного руху першої половини ХХ ст.

На наступній бесіді організатори мають на меті розкрити тему посту та прощення.

Бесіди відбуватимуться щотижня у вівторок.

Координатором Духовної бесіди була ведуча Уляна Воят.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ