Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

5 порад як правильно створити дизайн кухні

Кухня — це місце, де вся сім’я збирається наприкінці дня, проходять посиденьки з друзями за кавою. Тому дизайн цієї кімнати має бути теплим та привітним, аби зігрівати о будь-якій порі року. Крім того, тут все має бути функціональним і зручним.

Варто обрати таке оформлення, щоб кожна деталь не лише поєднувалася зі стилем інших кімнат, а й була практичною.

Обрати вид планування

Будь-який дизайн спочатку потрібно ретельно продумати, щоб уникнути несподіванок. Навіть якщо вам пощастило й кухня у вашій квартирі велика, почати ремонт необхідно з вибору планування. Існує декілька видів розміщення меблів:

  • L-подібна або кутова кухня;
  • І-образна або пряма;
  • дворядова;
  • П-подібна;
  • острівна.

Розставлення меблів має ґрунтуватися на розмірі приміщення. Пряме планування найкраще підходить для малої кухні, тоді як острівне — лише для великої. Щоб точно дізнатися, наскільки розміщення буде доцільним, накресліть крейдою контури на підлозі та визначте, скільки вільного місця залишилося. Так ви зможете побачити всі можливі помилки та виправити їх.

Обрати свій стиль

Дизайн кухні має бути виконаний у тому ж стилі, що й інші кімнати. Це особливо актуально для квартир-студій, де кухня об’єднана з вітальнею. Якщо ви плануєте використати одразу кілька стилів, то варто добре продумати їхнє гармонійне поєднання. Наприклад, взяти за основу певні деталі чи кольори. Зверніть увагу на найпопулярніші стилі останніх років:

  • лофт;
  • мінімалізм;
  • хай-тек;
  • кантрі;
  • прованс;
  • класика.

Для тих, хто любить експерименти, існує еклектика — замість одного стилю поєднайте одразу декілька. Якщо ви вагаєтесь самостійно розв'язувати це питання, можна без проблем довіритися фахівцям і замовити дизайн кухні від RBK Kronos, або ж розробити його самостійно.

Підібрати кольори

Кольори приміщення визначають його затишок, настрій та стиль. В інтер’єрі кухні актуальними є теплі, природні, а також монохромні відтінки. Для маленької кімнати краще вибрати світлі кольори. Темні відтінки варто використовувати обережно, адже вони можуть додати похмурості навіть просторому приміщенню. Не забувайте також, що кожному стилю присутня своя кольорова гамма. Найкраща палітра для кухні буде складатися з двох або трьох кольорів. Яскраві меблі потребують спокійних відтінків на стінах, і навпаки. У тренді рішення з одним головним кольором серед декількох.

Розставити побутову техніку

Основою кухні є «робочий трикутник» — плита, мийка і холодильник. Їх потрібно розмістити на відстані 40-180 см один від одного. Також їх розставлення має бути саме трикутником — так ви зекономите час в процесі приготуванні їжі. Мийку й робочий стіл можна розмістити коло вікна, хоча для плити таке місце небезпечне. Оскільки мийка повинна бути розміщена в радіусі 2,5 м від стояка, починайте планування з неї. Інші деталі залежать від обраного стилю. Так, наприклад, у кухні в класичному стилі не варто сховати витяжку в шафу, тоді як стиль лофт потребує зробити акцент на ній.

Підібрати освітлення на кухні

Розміщення світла — одна з найважливіших частин оформлення кухні. Його нестача може вплинути на зручність і безпеку. Потурбуйтеся про те, щоб в кожній функціональній зоні було власне джерело світла. Ідеальним рішенням буде встановити точкові світильники по всій кухні, які вмикаються і регулюються по частинах. Якщо є можливість, робоче місце можна розмістити навпроти вікна. Такий варіант дозволяє не лише заощадити на освітленні, а й додасть стилю вашій кухні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ