Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

5 років тому у Львові запустили трамвай на Сихів

Сьогоднішній день є пам’ятним в історії Львова, оскільки 5 років тому 17 листопада 2016 року у найбільший район міста Сихів почав курсувати трамвай.
Фото Олена Ляхович

Подія є знаковою ще й тому, що проєкт будівництва трамвая на Сихів був підтриманий міжнародними фінансовими організаціями, а також урядом Німеччини і став свідченням того, що в Україні можна реалізовувати масштабні та коштовні інфраструктурні рішення за стандартами FIDIC (Міжнародної федерації інженерів-консультантів)

Замовником робіт із будівництва трамвайної лінії на Сихів було ЛКП «Львівавтодор», його екскерівник Олег Береза згадує цей знаковий день в історії міста дописом на своїй фейсбук сторінці «5 років тому у Львові поїхав трамвай на Сихів. І сьогодні з вдячністю згадую кожного, хто допоміг тоді реалізувати цей мега проєкт у якому наша команда не сумнівалася ні на хвилину. З днем народження тебе, трамваю на Сихів! А ще, цього ж дня було підписано кредитний договір про впровадження е-квитка. Та, поки що, трамвайчик їздить на Сихів без нього.  Ми віримо і все ще чекаємо, що електронний квиток у Львові таки ось-ось запрацює.»

Станом на сьогодні на Сихів курсує два трамвайні маршрути №4 та №8, щодня на них виїздять близько 25 вагонів. Згідно з офіційною статистикою ЛКП “Львівелектротранс”, щороку “сихівський трамвай” перевозить близько 5 мільйонів пасажирів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ