Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Солонки готові страйкувати: вимагають, щоб на «чортовому місці» поставили світлофор

На відрізку дороги біля села Солонка (дорога Київ-Чоп, км 555+510) біля зупинки постійно стаються ДТП, в яких гинуть люди. (27 серпня тут загинула 14-річна дівчинка). З 2006 року мешканці села просять встановити світлофор, аби зменшити кількість аварій. Люди готові страйкувати.

У 2007 році мешканка села Олександра Баб’як написала голові Служби автомобільних доріг у Львівській області Ігорю Завійському заяву про конечну потребу встановити знаки щодо максимального обмеження швидкості та нанести розмітку «Школа».

І тільки у 2010 році – після звернення до депутата Львівської обласної ради Богдана Кука – було поновлено розмітку «зебра» і встановлено дорожні знаки, які згодом хтось викрав.

Цікаво, що на численні звернення заступник начальника Головного управління МВС України у Львівській області Дзюдзь М.С. повідомив (відповідь датована 4 червня цього року), що на проїзній частині автодороги зроблено написи «Школа», однак цих написів тут нема досі.

Також мешканці Солонки зверталися до заступника голови Львівської ОДА з питань промислової політики Євгена Пастуха. За його словами, на цій трасі не можна встановлювати світлофор, проте є потреба розглянути можливість спорудження надземного чи підземного переходу.

Нагадаємо, що 27 серпня о 14.00 у селі Солонка Пустомитівського району на трасі Київ-Чоп сталася дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої загинула 14-річна дитина, мешканка міста Стрия.

Після цієї аварії Євген Пастух прийняв мешканців села Солонка і зазначив, що встановлювати підземний чи наземний перехід дуже дорого і потрібно поставити світлофор, однак коштів на це немає, тому потрібно шукати спонсора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ