Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині ще одна довгожителька відсвяткувала свій столітній ювілей

1/3
Сьогодні, 27 жовтня, мешканці села Пониковиця Бродівського району Анелії Климчук виповнилося 100 років. За все своє життя вона побувала лише один раз у лікарні (коли не змогла ходити). А загалом не вживала таблеток і лікувалася лише народними методами, – розповідає онучка Марія Климчук (Голубович), яка прожила з бабусею 25 років.

Довгожительку Львівщини приїхав привітати заступник голови Львівської ОДА Геннадій Дмитренко, який вручив їй особисте вітання від Президента Віктора Януковича.

Рецепт довгого життя Анелії Олексіївни доволі простий – не цуратися роботи та не вживати медикаментів. «В роду Анелії Климчук усі довгожителі, рідному братові зараз 96. До 95 років вона ще поралася на городі, була дуже працьовитою. А останні роки, сиділа надворі, робила, що могла руками – лущила квасолю тощо», – розповіла онучка.

За її словами, Анелія Климчук пройшла довгий і тернистий шлях: під час війни народила сина, та чоловіка з фронту не дочекалась. У неї була дуже добра пам'ять, донедавна в деталях розповідала прос своє тяжке фронтове життя. Знала багато казок, так, що усі сусіди приходила слухати.

Зараз старенька вже не пам’ятає нічого. «Однак, коли її хтось доглядає (годує чи переодягає), вона все розуміє, хоча сказати нічого не може. Тому просто цілує руки, їх притуляє до себе», – зазначила Марія Климчук (Голубович).

«Коли Анелія Олексіївна вже не змогла ходити, – веде далі онучка, – то почала дуже довго молитися. Вона цілими днями сиділа перед розп’яттям і молилася. У 80 років зір Анелії Олексіївни погіршився, а у 90 знову стала добре бачити. Тоді вона перечитала Біблію п’ять разів. Онуків найперше навчала молитви, прививала чесність та працьовитість».

Довідка:

Климчук Анелія Олексіївна народилася 27 жовтня 1910 року у селі Підгір’я Бродівського району. У 1937 вийшла заміж. Чоловік пішов на війну і не повернувся. Її батьків виселили в Сибір. З 1980 року проживає у селі Пониковиця, працювала в колгоспі. Має одного сина, п’ять онуків і вісім правнуків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ