Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

78 закладів профтехосвіти в Україні не фінансуються

У Міністерстві освіти і науки сподіваються, що найближчим часом питання забезпеченняпрофесійно-технічних навчальних закладів буде вирішено. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра освіти Павло Хобзей.

Зокрема, він зазначив, що з 1 січня більшість навчальні закладів професійно-технічної освіти мають фінансуватись з бюджетів міст обласного значення та обласних бюджетів.

За словами Хобзея, на сьогодні не передбачено фінансування 78 закладів у 33 містах 14 областей України.

«Депутати міських рад, приймаючи бюджети міст, не включили професійно-технічні навчальні заклади до фінансування», - пояснив заступник міністра.

Також залишається проблемними питаннями харчування дітей-сиріт, сплата за комунальні послуги, існують питання з виплатою студентам стипендій і зарплат викладачам.

Павло Хобзей також додав, що Міністерство освіти підтримує зв'язок із головами обласних держаних адміністрацій щодо виплат стипендій та заробітної плати працівникам професійно-технічних навчальних закладів.

«Наразі усі професійно-технічні заклади працюють у звичному режимі, і сподіваюсь, що через два тижня будуть вирішені питання із їхнім забезпеченням», - підсумував заступник міністра Павло Хобзей.

Osvita.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ